GK Questions Asked in RBI Assistant Exam Held on 8th August 2015 (Morning)

    GK Questions Asked in RBI Assistant Exam Held on 8th August 2015 (Morning)
    GK Questions Asked in RBI Assistant Exam Held on 8th August 2015 (Morning):
    List of Gk Questions Asked in the RBI Assistant Exam which was held on 8thAugust 2015 (morning shift) was given here with answers. Candidates those who are preparing for the upcoming examination can use this.

    1). Who has inaugurated the Rastriya Avishkaar Abhiyaan?
    Answer:Dr. APJ Abdul Kalam

    2). What is the Headquarter of UNICEF?
    Answer:New York

    3). Which is the regulator body of Mutual Fund?
    Answer:SEBI

    4). Headquarters of PNB is located at?
    Answer:New Delhi

    5). Barbati Stadium is located at_______.
    Answer:Cuttack, Odisha

    6). What is the Currency of Kazakhstan?
    Answer:Kazakh tenge

    7). Sanjay Gandhi National Park is located at_______.
    Answer:Mumbai, Maharashtra

    8). Who among the following is the former Governor of RBI?
    Answer:Dr. D Subbarao

    9). What is the currency of South Korea?
    Answer:Won

    10). Who is the present Home Minister of India?
    Answer:Rajnath Singh

    11). Who is the author of ”37 bridges and Other Stories”?
    Answer:Aamer Hussein

    12). ISRO has launched 5 Satellites of _________ recently.
    Answer:UK

    13). In “NHB”, “H” stands for________.
    Answer:Housing

     14). Hrishikesh Kanitkar and Ajay Ratra were related to which of the following sports?
    Answer:Cricket

    15). Shanghai Cooperation Organization (SCO) meeting was held at______
    Answer:Ufa, Russia

    16). Central Government has provided _________ loan for sugarcane farmers.
    Answer:6000 crore

    17). Burkhan Khaldun Mountain was registered in UNESCO World Heritage from which country?
    Answer:Mangolia

    18). Doctors Day is observed on______
    Answer:July 1

    19). Who is Matti Makkonen?
    Answer:Father of SMS

    20). Who is the President of Bhutan?
    Answer:Jigme Khesar Namgyel Wangchuck

    21). Who is the winner of Wimbeldon Womens Champion 2015?
    Answer:Serena Williams



    Online Mock Tests 2019: