GK Questions Asked in RBI Assistant Exam Held on 9th August 2015 (Morning)

    GK Questions Asked in RBI Assistant Exam Held on 9th August 2015 (Morning)
    GK Questions Asked in RBI Assistant Exam Held on 9th August 2015 (Morning):
    List of Gk Questions Asked in the RBI Assistant Exam which was held on 9thAugust 2015 (Morning Shift) was given here with answers. Candidates those who are preparing for the upcoming examination can use this.

    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
    1). What is the Capital of Nagaland?
    Answer:Kohima

    2). Who is the author of the book”Green Signal”?
    Answer:Jairam Ramesh

    3). What is the Currency of Slovakia?
    Answer:Euro

    4). Who is the present Communication Minister of India?
    Answer:Ravi Shankar Prasad

    5). World Literacy Day is Observed on______
    Answer:September 8

    6). What is the Headquarters of WTO?
    Answer:Geneva

    7). Kilimanjaro is located at_______
    Answer:Tanzania

    8). Joshna Chinpa is related to which of the following sports?
    Answer:Squash

    9). What is the Headquarters of OECD?
    Answer:Chateau de la Muette, Paris, France

    10). Pipavav Shipyard is located at_________.
    Answer:Gujarat

    11). Khanjar 2015 is the joint special exercise between India and _________.
    Answer:Kyrgyzstan

    12). Who is the director of the movie “Buddha is a Traffic Jam”?
    Answer:Vivek Agnihotri

    13). Which of the Indian State has launched the “Hriday Scheme”?

    14). What is the limit of Micro ATM?
    Answer:Rs. 10,000

    15). Which country has launched the PSLV C28?
    Answer:UK


    / 5. Reviews