IBPS Clerk V Mains- GK Questions Asked in the Exam held on 2nd Jan 2016 (First Shift)

    IBPS Clerk V Mains- GK Questions Asked in the Exam held on 2nd Jan 2016 (First Shift)
    IBPS Clerk V Mains- GK Questions Asked in the Exam held on 2nd Jan 2016 (First Shift):
    Dear Readers, IBPS Clerk V Mains Exam first shift was complete and the list of GK Questions asked in the examination was given here below. Candidates those who are about to attend the examination can have a look on it.


    1). Beirut is the capital of ______?
    Answer:Lebenon

    2). Dachigam National Park is Located at?
    Answer:Jammu Kashmir

    3). Naitonal Voters Day was observed on?
    Answer:25thJanuary

    4). Mount Abu is Located at ?
    Answer:Rajasthan

    5). Which of the following country has won the Davis Cup?
    Answer:Great Britain

    6). Who is the President of French?
    Answer:François Hollande

    7). In RIDF, “R” stands for ______
    Answer: Rural Infrastructure Development Fund

    8). Which of the following is the Public Sector Bank?
    Answer:IDBI

    9). National Housing Bank (NHB) is fully owned by _______.
    Answer:RBI

    10). What is the headquarters of IDFC?
    Answer:Mumbai

    11). What is the license duration of the Small Banks which was recently approved by RBI?
    Answer:18 months

    12). What is the overall literacy rate of India as per Census 2011?
    Answer:74.04%

    13). Who is the first Scientist to won the Bharat Ratna?
    Answer:Sir C V Raman

    14). PT Usha belongs to which of the following Sports?

    Answer:Athletic


    15). Which of the following British Bank has recently closed their banking operations in India?
    Answer:HSBC

    16). In India which is the first Credit Rating Agency started in the year of 2000?

    Answer:CIBIL


    17). What is the currency of Nigeria?
    Answer:Nigerian Naira

    18). Headquarters of UNU _____.
    Answer:Shibuya, Tokyo, Japan

    19). Name the first Micro Finance Company which has been operated as the fully commercial bank?

    Answer:Bandhan Bank


    20). Patricia Scotland was designated as ______ in the Commonwealth.
    Answer:Secretary General

    21). Sunil Narayan belongs to which country?
    Answer:West Indies

    22). CRAR Stands for ______

    Answer:Capital to Risk Weighted Assets Ratio

    23). Who is the winner of Mahatma Phule Equality Award 2015?
    Answer:Arundhati Roy

    24). Atal Pension Yojana (APY) scheme is replaced by ___
    Answer:Swavalamban Yojana

    25). Which is the fifth currency that has been accepted by IMF?
    Answer:Yuan

    26). MUDRA is a fully fledged ______
    Answer:Bank
    Online Mock Tests 2019: