IBPS Clerk V Mains- GK Questions Asked in the Exam held on 2nd Jan 2016 (Second Shift)

    IBPS Clerk V Mains- GK Questions Asked in the Exam held on 2nd Jan 2016 (Second Shift)
    IBPS Clerk V Mains- GK Questions Asked in the Exam held on 2nd Jan 2016 (Second Shift):
    Dear Readers, IBPS Clerk V Mains Exam second shift was complete and the list of GK Questions asked in the examination was given here below. Candidates those who are about to attend the examination can have a look on it.

    1). What is the Currency of Russia?
    Answer:Russian Ruble

    2). Capital of Turkey?
    Answer:Ankara

    3). Whose birthday 12th January is celebrated as the National Youth Day?
    Answer:Swami Vivekananda

    4). Kanha Tiger Reserve is located at which state?
    Answer:Madhya Pradesh

    5). Sasan Thermal Power Plant is Located at _______
    Answer:Madhya Pradesh

    6). Which of the following is NOT a function of Payment Bank

    Answer:Lending Loans

    7). Registered Office of IDFC Bank is located at ________
    Answer:Chennai

    8). David Cameron is the Prime Minister of _______
    Answer:UK

    9). Who is Subir Vithal Gokarn?

    Answer:Executive Director of IMF

    10). Who is the winner of 2015 Macau Open Grand Prix?
    Answer:PV Sindhu

    11). Heena Sindhu belongs to which sports?

    Answer:Shooting


    12). What is the minimum amount that can be invested in Kisan Vikas Patra (KVP)?
    Answer:Rs. 1000

    13). 19th SAARC Summit 2016 will be hosted at _____

    Answer:Pakistan


    14). Headquarter of BRICS
    Answer:Shanghai

    15). Headquarters of International Maritime Organization (IMO)

    Answer:London


    16). Who is Mahip Singh
    Answer:Writer, Journalist

    17). From Which year India will implement the Bharat Stage-V, or BS-V, emission norms for vehicles across the country?
    Answer:2019

    18). Which state has placed in Guinness Book of World Records for plating 10 lakhs saplings in one day?

    Answer:Uttar Pradesh


    19). ECR Stands for _____

    Answer:Earnings Credit Rate


    20). What is the Headquarters of Asian Development Bank?
    Answer:Manila, Philippines

    21). In “ECB”, “C” stands for _____

    Answer:ExternalCommercial Borrowing

    22). Headquarters of Indian Overseas Bank is located at _________.

    Answer:Chennai

    / 5. Reviews

    Online Mock Tests 2019: