IBPS Clerk V Mains- GK Questions Asked in the Exam held on 3rd Jan 2016 (First Shift)

    IBPS Clerk V Mains- GK Questions Asked in the Exam held on 3rd Jan 2016 (First Shift)
    IBPS Clerk V Mains- GK Questions Asked in the Exam held on 3rd Jan 2016 (First Shift):
    Dear Readers, IBPS Clerk V Mains Exam first shift was complete and the list of GK Questions asked in the examination was given here below. Candidates those who are about to attend the examination can have a look on it.

    1). Headquarters of Syndicate Bank?
    Answer:Manipal, Karnataka

    2). Headquarters of HDFC Bank?
    Answer:Mumbai

    3). Korba Thermal Power Plant is located at____
    Answer:Chhattisgarh

    4). Havana is the capital of _____

    Answer:Cuba


    5). Coins released on 125th birth anniversary year celebrations of Dr B R Ambedkar?
    Answer:10 rupees and 125 rupees coins

    6). Currency of Saudi Arabia?
    Answer:Saudi Riyal

    7). 15th January is observed as

    Answer:Indian Army Day

    8). Which bank has recently launched the mobile wallet “BATUA”?
    Answer:SBI

    9). Which of the following is the Insurance regulatory body?

    Answer:IRDA

    10). Dholera International Airport is located at ______.

    Answer:Ahmedabad, Gujarat


    11). In ‘ASBA’, “S” stands for_____
    Answer:ApplicationSupported by Blocked Amount

    12). What is the Lok Sabha constituency of Hema Malini?

    Answer:Mathura

    13). Who is the PM of Canada?

     Answer: Justin Trudeau


    14). Keoladeo National Park is located at______
    Answer:Bharatpur, Rajasthan

    15). First Regional Rural Bank started in India?

    Answer:Prathama Grammen Bank, Uttar Pradesh

    16). About the Revised Priority Sector Lending Norms of RRB?

    Answer:75% 


    17). Bandhan is which type of bank
    Answer:Scheduled Commercial Bank

    18). Scheme for disable persons
    Answer:ADIP – Assistance to Disabled Persons

    19). PMJDY covers which section

    Answer:PMJDY focuses on coverage of households

    20). Among the following who is the former RBI Governor?
    Answer:Y V Reddy

    21). IDFC is what type of bank?

    Answer:Universal Bank
    Online Mock Tests 2019: