IBPS Clerk V Mains- GK Questions Asked in the Exam held on 3rd Jan 2016 (Second Shift)

    IBPS Clerk V Mains- GK Questions Asked in the Exam held on 3rd Jan 2016 (Second Shift)
    IBPS Clerk V Mains- GK Questions Asked in the Exam held on 3rd Jan 2016 (Second Shift):
    Dear Readers, IBPS Clerk V Mains Exam second shift was complete and the list of GK Questions asked in the examination was given here below. Candidates those who are about to attend the examination can have a look on it.

    1). Black Buck National Park is located at?
    Answer: Gujarat

    2). Rupiah is the currency of ______
    Answer: Indonesia

    3). Santiago is the capital of _______
    Answer: Chile

    4). In ECS, “E” stands for _____

    Answer:Electronic Clearing Service 

    5). Pachmarhi is located at_____

    Answer: Madhya Pradesh

    6). NBFCs are controlled by which Act?
    Answer: Companies Act, 1956

    7). Recently Swami Vivekhanda statue was unveiled at ______
    Answer: Kuala Lumpur, Malaysia

    8). Gondwana cup is related to _____
    Answer: Tennis

    9). In BCSBI, “C” stands for _____
    Answer: BankingCodesand Standards Boards of India

    10). Which bank has started ATM for blind persons?
    Answer: Union Bank

    11). Which of the following banks has its headquarters at Hyderabad?

    Answer: Andhra Bank

    12). Ustad Sabri Khan is related to ______.
    Answer: Sarangi Player

    13). In CDSL, “D” stands for ______
    Answer: Central Depository Services Limited

    14). INDRA Military Exercise was held between?
    Answer: India and Russia

    15). Which of the following countries ranks as top source of FDI in India?

    Answer: Singapore 

    / 5. Reviews

    Online Mock Tests 2019: