IBPS IT Officer- Professional Knowledge Quiz

    IBPS IT Officer- Professional Knowledge Quiz
    IBPS IT Officer- Professional Knowledge Quiz Set-29:                            
    Dear Readers, Important Professional Knowledge Questions for IBPS SO IT Officer Exam was given here with answers. Aspirants those who are preparing for the examination can use this.

    1).Boot monitors are _________.
    a)   Memory resident virus
    b)   Input /output peripherals
    c)   Memory resident anti-virus
    d)   All of these
    e)   None of these


    2).Disk scanners are __________.
    a)   Anti-virus protection systems
    b)   Aftereffects of virus
    c)   8086’s supplementary IC
    d)   All of these
    e)   None of these


    3).A computer is a/an __________.
    a)   Electronic calculation
    b)   Electronic data processor
    c)   Electrical motor
    d)   All of the above
    e)   None of these


    4).Array is a set of ________ objects.
    a)   Different type of
    b)   Same type of
    c)   Unique
    d)   Unwanted
    e)   None of these


    5).Information is ________.
    a)   Raw data
    b)   Processed data
    c)   Mined data
    d)   All of these
    e)   None of these


    6).A collection of related records form a _______.
    a)   Structure
    b)   File
    c)   Array
    d)   All of these
    e)   None of these


    7).The function of Data Manipulation is (in DNMS).
    a)   Strong information
    b)   Deletion of records not required
    c)   Insertion of new records
    d)   All of the above
    e)   None of these


    8).The dBase III+ is mostly used for _________.
    a)   Office Automation
    b)   Commercial
    c)   Database
    d)   Scientific Problems
    e)   None of these


    9).Data kept in a table may be _________.
    a)   Alpha-numeric
    b)   Numeric
    c)   Boolean
    d)   All of the above
    e)   None of these


    10).DML stands for _________.
    a)   Data Moving Language
    b)   Derive More Language
    c)   Data Manipulation Language
    d)   All of the above
    e)   None of these


    Answers:                         
    1). c)   2). a)   3). b)   4). b)   5). b)   6). b)   7). d)   8). c)   9). c)   10). c)

    For More IBPS/SBI IT Officer Questions- Click Here
    Online Mock Tests 2019: