IBPS IT Officer- Professional Knowledge Quiz

    IBPS IT Officer- Professional Knowledge Quiz
    IBPS IT Officer- Professional Knowledge Quiz Set-28:                            
    Dear Readers, Important Professional Knowledge Questions for IBPS SO IT Officer Exam was given here with answers. Aspirants those who are preparing for the examination can use this.

    1).In a Third Normal Form relation, every …….attribute is non-transitively and fully dependent on the every candidate keyZ
    a)   prime
    b)   non-prime
    c)   unique
    d)   network
    e)   none of these


    2).Sockets are used in
    a)   Physical layer
    b)   Datalink layer
    c)   Network layer
    d)   Transport layer
    e)   None of these


    3).A generalization of the Boyce Codd Normal Form to relation schemes which includes the multivalued dependencies is called__________
    a)   Second Normal Form
    b)   Third Normal Form
    c)   Fourth Normal Form
    d)   Fifth Normal Form
    e)   None of these


    4).The Metal Oxide Semiconductor (MOS) is a _________ transistor that depends on the flow of only one type of carrier, which may be electrons or holes
    a)   Unipolar
    b)   Bipolar
    c)   N-polar
    d)   S-polar
    e)   None of these


    5).Lexical Analyzer transforms an input streams into _____
    a)   Regular expression
    b)   Sequence of tokens
    c)   Binary
    d)   Symbols
    e)   None of these


    6).IEEE 802.3
    a)   Analog based Deterministic
    b)   Analog based non deterministic
    c)   Digital based deterministic
    d)   All of the above
    e)   None of these


    7).Depth first search is
    a)   Stack
    b)   Queue
    c)   Link list
    d)   Tree search
    e)   None of these


    8).If we traverse a binary search tree, in which manner that we get in ascending manner
    a)   Inorder
    b)   preorder
    c)   postorder
    d)   Graph
    e)   None of these


    9).Which is the world’s number #1 company for core banking solutions?
    a)   Fidelity
    b)   Fiserv
    c)   Infosys
    d)   Oracle
    e)   None of these


    10).253.45.67.9 is class _______ address
    a)   D
    b)   A
    c)   C
    d)   E
    e)   None of these


    Answers:                         
    1). b)   2). d)   3). c)   4). a)   5). b)   6). b)   7). d)   8). a)   9). b)   10). d)

    For More IBPS/SBI IT Officer Questions- Click Here
    Online Mock Tests 2019: