IBPS IT Officer- Professional Knowledge Quiz

    IBPS IT Officer- Professional Knowledge Quiz
    IBPS IT Officer- Professional Knowledge Quiz Set-27:                            
    Dear Readers, Important Professional Knowledge Questions for IBPS SO IT Officer Exam was given here with answers. Aspirants those who are preparing for the examination can use this.

    1).The address of the first element of array is called
    a)   First address
    b)   Base address
    c)   Initial address
    d)   Location address
    e)   None of these


    2).Which protocol is used to read email
    a)   SMNP
    b)   SMTP
    c)   FTP
    d)   NNTP
    e)   None of these


    3).A large computer information system maintains many different computer files. Which amongst them is called a perpetual file?
    a)   Specialized
    b)   Log file
    c)   Master file
    d)   History file
    e)   None of these


    4).A deterministic finite automatais
    a)   A type of operating system
    b)   A simple language recognition device
    c)   Computer algorithm and programs
    d)   All of the above
    e)   None of these


    5).Real-time systems are
    a)   Primarily used on mainframe computers
    b)   Used for monitoring events as they occur
    c)   Used for program analysis
    d)   Used for real-time interactive users
    e)   None of these


    6).T1 carrier
    a)   Gives a gross data rate of 1.544 mbps
    b)   193 rd bit is used for frame synchronization
    c)   It takes on pattern 01010101…
    d)   All of the above
    e)   None of these


    7).A graph G is called a ………….if
    a)   Cyclic graph
    b)   Regular graph
    c)   Tree
    d)   Not a graph
    e)   None of these


    8).An example of digital, rather than analog communication is
    a)   DDD
    b)   DDS
    c)   WATS
    d)   DDT
    e)   None of these


    9).If an entity appears an only one relationship then it is:
    a)   a1: 1 relationship
    b)   a1: N relationship
    c)   aN: 1 relationship
    d)   aN: M relationship
    e)   None of these


    10).Which structure indicates many to many relation
    a)   Relational Database
    b)   Network structure
    c)   Hirerachy structure
    d)   Chain
    e)   None of these


    Answer:
    1) b)  2) b)  3) c)  4) b) 5) b)  6) d)  7) c)  8) b)  9) a)  10) b)

    For More IBPS/SBI IT Officer Questions- Click Here
    Online Mock Tests 2019: