IBPS IT Officer- Professional Knowledge Quiz

    IBPS IT Officer- Professional Knowledge Quiz Set-24
    IBPS IT Officer- Professional Knowledge Quiz Set-24:                            
    Dear Readers, Important Professional Knowledge Questions for IBPS SO IT Officer Exam was given here with answers. Aspirants those who are preparing for the examination can use this.

    1).In a compiler, grouping of characters into token is done
    a)   scanneri
    b)   parser
    c)   code generator
    d)   code optimizer
    e)   None of these


    2).The loss in signal power as light travels down the fiber is called
    a)   Attenuation
    b)   Propagation
    c)   Scattering
    d)   Interruption
    e)   None of these


    3).___________ is a better authentication protocol.
    a)   PAP
    b)   HDLC
    c)   CHAP
    d)   SLIP
    e)   None of these


    4).Data base is in BCNF then we have
    a)   1 NF
    b)   2 NF
    c)   3 NF
    d)   All of the above
    e)   None of these


    5).Fastest Lan is
    a)   Token bus
    b)   ethernet
    c)   Token ring
    d)   FDDI
    e)   None of these


    6).A tuple is equivalent to
    a)   row
    b)   column
    c)   field
    d)   file
    e)   None of these


    7).What is the output of the following ‘C’ program?
    Main()
    {
    Int i=2;
    Printf(“%d%d”, ++i,++i);
    }
    a)   3 4
    b)   4 3
    c)   4 4
    d)   Output may vary from compiler to compiler
    e)   None of these


    8).The frequency range at which the land coaxial cables will be used is
    a)   105 to 108HZ
    b)   1010to 1011HZ
    c)   103 to 104HZ
    d)   1014 to 1015HZ
    e)   None of these


    9).The minimum time delay between the initiation of two independent memory operation is called
    a)   Access time
    b)   Cycle time
    c)   Transfer rate
    d)   Latency time
    e)   None of these


    10).Which of the following is not a valid date type in SQL?
    a)   CHAR
    b)   FLOAT
    c)   CLOB
    d)   DATE
    e)   None of these


    Answers:                         
    1). a)   2). a)   3). c)   4). d)   5). d)   6). a)   7). b)   8). a)   9). b)   10). e)

     For More IBPS/SBI IT Officer Questions- Click Here
    Online Mock Tests 2019: