IBPS IT Officer- Professional Knowledge Quiz

    IBPS IT Officer- Professional Knowledge Quiz Set-23
    IBPS IT Officer- Professional Knowledge Quiz Set-23:                            
    Dear Readers, Important Professional Knowledge Questions for IBPS SO IT Officer Exam was given here with answers. Aspirants those who are preparing for the examination can use this.

    1).Which of the following operations cannot be perform on pointers in C?
    a)   Addition of two pointers
    b)   Subtraction of a number from a pointer
    c)   Subtraction of one pointer from another
    d)   Addition of a number to a pointer
    e)   None of these


    2).While passing an array as an actual argument, the function call must have
    a)   The array name with empty brackets
    b)   The array name with its size
    c)   The array name alone
    d)   All of the above
    e)   None of these


    3).The ___________ interface is a two-wire interface that connects to the NTI device.
    a)   T
    b)   U
    c)   R
    d)   S
    e)   None of these


    4).Filters are used in
    a)   firewall
    b)   for error detection
    c)   Both (1) and (2)
    d)   Purifier
    e)   None of these


    5).One data dictionary software package is called
    a)   DB/DC dictionary
    b)   TOTAL
    c)   ACCESS
    d)   All of the above
    e)   None of these


    6).In 8085 microprocessor system with memory mapped I/O.
    a)   I/O devices have 8 bit addresses
    b)   I/O devices are accessed using IN and OUT in structions
    c)   There can be maximum of 256 input devices and 256 output devices
    d)   Arithmetic and logic operations can be directly performed with the I/O data
    e)   All of the above


    7).In fopen(), the mode that appends (a) to a binary (b) file is
    a)   ab
    b)   a
    c)   a+
    d)   r+
    e)   None of these


    8).TCP have
    a)   32 bit sequence number for connection
    b)   48 bit sequence number for header
    c)   Its header length is 32 bit
    d)   1 and 3 above
    e)   None of these


    9).To ______________ an inline function, you should change it to an outline function.
    a)   Edit
    b)   Debug
    c)   Comment out
    d)   Remove
    e)   None of these


    10).PAN refers to
    a)   Peer Area Network
    b)   Personnel Area Network
    c)   Personal Area network
    d)   Payment  Application Network
    e)   None of these


    Answers:                         
    1). a) 2). c) 3). b) 4). c) 5). a) 6). d) 7). a) 8). d) 9). a) 10). c)

    For More IBPS/SBI IT Officer Questions- Click Here

    / 5. Reviews

    Online Mock Tests 2019:

    Subscribe and get Unlimited Free Videos