IBPS IT Officer- Professional Knowledge Quiz

    IBPS IT Officer- Professional Knowledge Quiz Set-22
    IBPS IT Officer- Professional Knowledge Quiz Set-22:                            
    Dear Readers, Important Professional Knowledge Questions for IBPS SO IT Officer Exam was given here with answers. Aspirants those who are preparing for the examination can use this.

    1).Image can be sent over telephone lines using ________.
    a)   Larger bandwidth
    b)   Fax
    c)   Scanner
    d)   All of these
    e)   None of these


    2).What is true about De-Normalization?
    a)   User adding data redundancy and de-normalizing it
    b)   Used for some specific speed data retrieval
    c)   Used when the tables are multiple
    d)   All are true
    e)   None of these


    3).Switching Mode Power Supply _______.
    a)   Converts raw input power to the power
    b)   Converts D.C to AC
    c)   Enhances output of a circuit
    d)   Switches to and fro between high and low power fluctuations
    e)   None of these


    4).While taking care of physical and environmental security, which of the following statement should be executed?
    a)   Harmful items should be placed in the IT area
    b)   Access to the wire closed area is unrestricted
    c)   Appropriate signs are provided for emergency exits
    d)   Visitors can access all the IT areas
    e)   None of these


    5).The working group on cheque truncation and e-cheque was constituted by RBI include ______.
    a)   Physical cheque will be truncated within the presentation bank
    b)   Settlement will be generated on the basis of current MICR code of line
    c)   Electronic images will be used for payment processing
    d)   All of these
    e)   None of these


    6).Which of the following is wrong?
    a)   Clients can store information
    b)   LAN is faster than MAN
    c)   Serves are powerful PCs
    d)   Peer-to-Peer networks have high security
    e)   None of these


    7).Which of them is NOT a computer peripheral?
    a)   Pen
    b)   Plotter
    c)   Digitizer
    d)   Compiler
    e)   None of these


    8).Which of these is NOT a part of EDI?
    a)   Trading partners
    b)   Data segments
    c)   Encryption
    d)   All are its part
    e)   None of these


    9).Which of these is essentially server based network feature?
    a)   It has strong central security
    b)   Nodes in server client architecture are intelligent
    c)   These networks have high bandwidth
    d)   All of these
    e)   None of these


    10).Which of these e-commerce systems handle non-monetary documents?
    a)   SWIFT
    b)   EFTS
    c)   EDI
    d)   EBTS
    e)   None of these


    Answers:                         
    1). b) 2). d) 3). a) 4). c) 5). d) 6). d) 7). d) 8). d) 9). a) 10). c)

    For More IBPS/SBI IT Officer Questions- Click Here
    Online Mock Tests 2019: