IBPS IT Officer- Professional Knowledge Quiz

    IBPS IT Officer- Professional Knowledge Quiz Set-20
    IBPS IT Officer- Professional Knowledge Quiz Set-20:
    Dear Readers, Important Professional Knowledge Questions for IBPS SO IT Officer Exam was given here with answers. Aspirants those who are preparing for the examination can use this.

    1). Broadband connections include all of the following except _______.
    a)   Satellites
    b)   USB modems
    c)   Cable modems
    d)   Telephone modems
    e)   DSL


    2). This address changes temporarily as the applications connects to the internet.
    a)   Derived IP address
    b)   Dynamic IP address
    c)   Unique IP address
    d)   Common IP address
    e)   Static IP address


    3). An IDS does not ________.
    a)   Transmit message packets to the correct destination
    b)   Provide any form of security to a computer system
    c)   Set up deception systems that attempt to trap hackers
    d)   Monitor packets passing over the network
    e)   Try to identify attempts to hack into a computer system


    4). The formal set of rules, through which computer communicates, are called _______.
    a)   Controller
    b)   Algorithms
    c)   Standards
    d)   Patterns
    e)   Protocols


    5). _________ tags on goods enable the tracking of the goods electronically.
    a)   RFD
    b)   ASTM
    c)   IDM
    d)   GPS
    e)   GPRS


    6). Which of the following is a small program embedded within a GIF image?
    a)   Spyware
    b)   Spam
    c)   Web deceiver
    d)   Cookie
    e)   Web bug


    7). A(n) ________ accesses the database and data dictionary in a DMBS as they exist on a storage device.
    a)   Data definition sub system
    b)   Data administration system
    c)   Data engine
    d)   DBMS engine
    e)   Application generation sub system


    8). The main interface in Windows and OS X is a(n) ________ interface.
    a)   neutral
    b)   graphical
    c)   embedded
    d)   command line
    e)   imaginary


    9). _______ allows the use of an internet connection for making phone calls.
    a)   F2B
    b)   Vol
    c)   DSL
    d)   TCP
    e)   FTP


    10). The scrambling of code is known as _________.
    a)   encryption
    b)   deception
    c)   prescription
    d)   scrambling
    e)   description

    Answers:                         
    1). d) 2). b) 3). a) 4). e) 5). a) 6). e) 7). d) 8). b) 9). c) 10). a)

    For More IBPS/SBI IT Officer Questions- Click Here

    Online Mock Tests 2019: