IBPS IT Officer- Professional Knowledge Quiz

    IBPS IT Officer- Professional Knowledge Quiz Set-19
    IBPS IT Officer- Professional Knowledge Quiz Set-19:
    Dear Readers, Important Professional Knowledge Questions for IBPS SO IT Officer Exam was given here with answers. Aspirants those who are preparing for the examination can use this.

    1). XML is _________.
    a)   Extended machine language
    b)   Example machine language
    c)   Extended markup lession
    d)   Extensible markup language
    e)   None of these


    2). Which of the following input combinations is not allowed in an SR flip-flop?
    a)   S=0, R=0
    b)   S=0, R=1
    c)   S=1, R=0
    d)   S=1, R=1
    e)   None of these


    3). If instruction RST-5 is written in a program, the program control will jump to location _________.
    a)   0020H
    b)   0024H
    c)   0028H
    d)   002CH
    e)   None of these


    4).Top to down traversing of tree is called _______.
    a)   Preorder
    b)   Postorder
    c)   Inorder
    d)   Searching
    e)   None of these


    5). Header of IP is fixed part of ________.
    a)   20 bytes
    b)   32 bytes
    c)   20 bits
    d)   32 bits
    e)   None of these


    6). A network that provides a constant bandwidth for the complete duration of a message transfer is a ________.
    a)   Packet switched network
    b)   Circuit switched network
    c)   Cell switched network
    d)   All of these
    e)   None of these


    7).A single instruction to clear the lower four bits of the accumulator in 8085 assembly language is _______.
    a)   XRI 0FH
    b)   ANI F0H
    c)   XRI F0H
    d)   ANI 0FH
    e)   None of these


    8). Fence register is used for ________.
    a)   CPU protection
    b)   Memory protection
    c)   File protection
    d)   All of the above
    e)   None of these


    9). Yacc semantic action is a sequence of _______.
    a)   Tokens
    b)   Expression
    c)   C statements
    d)   Rules
    e)   None of these


    10). Which of the following is a feature of computer virus _______.
    a)   Propagation
    b)   Triggering
    c)   Damage
    d)   All of these
    e)   None of these

    Answers:                         
    1). d) 2). d) 3). c) 4). a) 5). a) 6). b) 7). b) 8). b) 9). c) 10). d)
     For More IBPS/SBI IT Officer Questions- Click Here

    / 5. Reviews

    Online Mock Tests 2019: