IBPS IT Officer- Professional Knowledge Quiz

IBPS IT Officer- Professional Knowledge Quiz
IBPS IT Officer- Professional Knowledge Quiz Set-37:                            
Dear Readers, Important Professional Knowledge Questions for IBPS SO IT Officer Exam was given here with answers. Aspirants those who are preparing for the examination can use this.

1).Which layer is not present in TCP/IP model?
a)  Internet layer
b)  Application layer
c)  Session layer
d)  Transport layer
e)  None of these


2).A relation is said to be in 2 NF if
(i) It is in I NF
(ii) non-key attributes dependent on key attribute
(iii) non-key attributes are independent of one another
(iv) It has a composite key, no non-key attribute should be dependent on part of the composite key
a)  (i), (ii), (iii)
b)  (i) and (ii)
c)  (i), (ii), (iv)
d)  (i), (iv)
e)  None of these


3).Lynx is
a)  Operating system
b)  Browser of unix
c)  It is available on internet for free
d)  All of these
e)  None of these


4).The …… is a network on which broadcasts are not supported
a)  Nonbroadcast single point
b)  Nonbroadcast multi access
c)  Nonbroadcast single access
d)  Nonbroadcast multi point access
e)  None of these


5).The ….. is used to perform keep alive messages
a)  Nonbroadcast single point
b)  Nonbroadcast multi access
c)  Nonbroadcast single access
d)  Nonbroadcast multi point access
e)  None of these


6).Base band coaxial cable is used for
a)  Analog signal
b)  Digital signal
c)  Both (a) and (b)
d)  Either (a) or (b)
e)  None of these


7).How many trees can be formed using 3 nodes
a)  4
b)  5
c)  6
d)  7
e)  None of these


8).A circular list can be used to represent
a)  A stack
b)  A queue
c)  B-tree
d)  Both (a) and (b) above
e)  None of these


9).ZIV-Lempel compression algorithm uses
a)  V.34 bis
b)  V.32 bis
c)  V.42 bis
d)  V.24 bis
e)  None of these


10).IEEE 802.5 is called
a)  Ethernet
b)  Token bus
c)  Token ring
d)  FDDI
e)  None of these


Answer:
1) c)  2) c)  3) b)  4) b)  5) b)  6) c)  7) c)  8) d)  9) c)  10) c)

For More IBPS/SBI IT Officer Questions- Click Here
Online Mock Tests 2019: