IBPS IT Officer- Professional Knowledge Quiz

    IBPS IT Officer- Professional Knowledge Quiz Set-18
    IBPS IT Officer- Professional Knowledge Quiz Set-18:
    Dear Readers, Important Professional Knowledge Questions for IBPS SO IT Officer Exam was given here with answers. Aspirants those who are preparing for the examination can use this.

    Directions (Q. 1-10): Study the following information carefully and answer the questions given below:

    1).Efficient system requirement analysis is required for:
    a)   Reverse engineering
    b)   Joint application design (JAD)
    c)   Traditional system development life cycle
    d)   All of these
    e)   None of these


    2).Which of the following statements is NOT correct for structured programming concepts and modularity?
    a)   Interaction between modules should be minimal
    b)   Modules should have only one entry and one exit point
    c)   Modularity means program segmentation
    d)   All of these
    e)   None of these


    3).Software quality assurance is for
    a)   Error prevention
    b)   Error detection
    c)   Error correction
    d)   All of these
    e)   None of these


    4).Which of the following things can be left while marking back up plans for a data?
    a)   The location of backup data, supplies, and equipment.
    b)   The person responsible for gathering backup resources.
    c)   A schedule indicating the order and approximate time by which each application should be up and running
    d)   All have to be considered
    e)   None of these


    5).The __________ feature limits the number of MAC addresses associated with the port in the MAC address table.
    a)   Dynamic address
    b)   Permanent address
    c)   Restricted-static Entries
    d)   Port Security
    e)   None of these


    6).Which of the following disaster testing methods do you think can not be considered good?
    a)   Checklist based testing
    b)   Parallel testing
    c)   Testing during a real disaster
    d)   All the above
    e)   None of these


    7).Electronic funds transfer is the exchange of money
    a)   From one place to another
    b)   From one account to another
    c)   From one bank to another
    d)   All the above
    e)   None of these


    8).Which type of commerce is characterized by low volume and high value transactions in Banking?
    a)   C2G
    b)   B2B
    c)   B2C
    d)   All of these
    e)   None of these


    9).Which of the following methods is NOT required for telecommunication continuity?
    a)   Alternative routing
    b)   Diverse routing
    c)   Satellite routing
    d)   All of these
    e)   None of these


    10).The client is called ________ in 2 tier architecture.
    a)   Fat client
    b)   Thin client
    c)   Very thin client
    d)   Can’t say
    e)   None of these


    Answers:                         
    1). c) 2). d) 3). d) 4). d) 5). d) 6). c) 7). b) 8). b) 9). c) 10). a)

     For More IBPS/SBI IT Officer Questions- Click Here

    / 5. Reviews

    Online Mock Tests 2019: