IBPS IT Officer- Professional Knowledge Quiz

    IBPS IT Officer- Professional Knowledge Quiz Set-17
    IBPS IT Officer- Professional Knowledge Quiz Set-17:
    Dear Readers, Important Professional Knowledge Questions for IBPS SO IT Officer Exam was given here with answers. Aspirants those who are preparing for the examination can use this.

    Directions (Q. 1-10): Study the following information carefully and answer the questions given below:

    1).Micro-computers could be made because of invention of
    a)   Integrated circuit
    b)   Transistor
    c)   Protocols
    d)   All of these
    e)   None of these


    2).A system of concurrently processing programs submitted by different users is called
    a)   Multi-programming
    b)   Multi-processing
    c)   Multi-tasking
    d)   Cann’t say
    e)   None of these


    3).Which of the following is true for a water-based fire extinguishing system except
    a)   Water cools the equipment relatively quick
    b)   Water and halon gas system cannot co-exist
    c)   Jet sprayers can be an alternative to water sprinklers
    d)   All of above
    e)   None of these


    4).Which of the following is single user computer with many features and good processing power?
    a)   Workstation
    b)   Minicomputer
    c)   Micro computer
    d)   All of these
    e)   None of these


    5).Which of the following is IBM’s microcomputer?
    a)   MAC
    b)   Microcomp
    c)   Macintosh
    d)   Both (1)& (2)
    e)   None of these


    6).Which of the following is most reliable, robust and has a very high processing power? It is used in network too.
    a)   Super Computer
    b)   Macro Computer
    c)   Main Frame
    d)   All of these
    e)   None of these


    7). Which of the following is most reliable& robust amongst following though does not have high processing power?
    a)   Super Computer
    b)   server
    c)   Mocrocomps
    d)   MACs
    e)   None of these


    8).Which of the following is NOT a transmission technology?
    a)   Broadcast linking
    b)   Narrowcast Linking
    c)   Point to point Linking
    d)   All of these
    e)   None of these


    9).A network transmission technology where a data parcel is simultaneously transmitted to selected group of computers is called
    a)   Broadcasting
    b)   Multicasting
    c)   Newsnet group
    d)   All of these
    e)   None of these


    10).Fourth normal form (4 NF) relations are needed when:
    a)   There are multivalued dependencies between attributes in composite key
    b)   There are more than one composite key
    c)   There are two or more overlapping composite keys.
    d)   There are multivalued dependency between non- key attributes
    e)   None of these


    Answers:             
    1). a) 2). a) 3). b) 4). a) 5). c) 6). c) 7). a) 8). b) 9). b)  10). a)

     For More IBPS/SBI IT Officer Questions- Click Here

    / 5. Reviews

    Online Mock Tests 2019: