IBPS IT Officer- Professional Knowledge Quiz

    IBPS IT Officer- Professional Knowledge Quiz Set-15
    IBPS IT Officer- Professional Knowledge Quiz Set-15:
    Dear Readers, Important Professional Knowledge Questions for IBPS SO IT Officer Exam was given here with answers. Aspirants those who are preparing for the examination can use this.

    1). Asynchronous transmission may be defined as _______.
    a)   Communication where the receiver clock must be in exact synchronism with that of the transmitter
    b)   Communication where the receiver clock must be in approximate synchronism with that of the transmitter
    c)   Communication where the receiver will operate satisfactorily, even if its clock frequency is appreciably different to that of the transmitter
    d)   All of these
    e)   None of these


    2). Information is used for ________
    a)   Processing it into data
    b)   To be fast
    c)   Making decisions
    d)   All of these
    e)   None of these


    3). The __________ duplex mode is the default mode for 10Mbps TX connections.
    a)   Auto
    b)   Full
    c)   Half
    d)   Full-flow control
    e)   None of these


    4). The IP address 135.0.10.27 belongs to address class ________.
    a)   A
    b)   B
    c)   C
    d)   D
    e)   None of these


    5). WAN helps in ______.
    a)   Transferring data among resources in the same building
    b)   Connecting different branches of an organization with in the city or in different cities
    c)   Determining the number of connections in a network
    d)   All of the above
    e)   None of these


    6). Which of the following statements is true?
    a)   A Proxy server is the best option for caching heavy network loads
    b)   Network caching facilitates is the storage of user data in the network
    c)   Stand-alones are costly and require large-scale deployments
    d)   All are true
    e)   None of these


    7). If sent data unit error 01000101 is received as 01111101, then error is_____.
    a)   Single-bit error
    b)   Random error
    c)   Burst error
    d)   Byte error
    e)   None of these


    8). Which of the following code detects and corrects error in data?
    a)   Hamming codes
    b)   Windows
    c)   Encryption
    d)   All of these
    e)   None of these


    9). A security policy in general will not mention to ________.
    a)   Identify and determine what is to be protected
    b)   Identify acceptable activities
    c)   Update the policy
    d)   Keep the policy a secret
    e)   None of these


    10). Which one of the following is a feature of Bluetooth security provisions?
    a)   Device authentication
    b)   Compulsory pairing and bonding between two device
    c)   Constant authentication of the device and the user
    d)   All of these
    e)   None of these

    Answers:                         
    1). b) 2). c) 3). c) 4). b) 5). b) 6). c) 7). c) 8). a) 9). c) 10). a)

     For More IBPS/SBI IT Officer Questions- Click Here

    Online Mock Tests 2019: