IBPS IT Officer- Professional Knowledge Quiz

    IBPS IT Officer- Professional Knowledge Quiz
    IBPS IT Officer- Professional Knowledge Quiz Set-36:                            
    Dear Readers, Important Professional Knowledge Questions for IBPS SO IT Officer Exam was given here with answers. Aspirants those who are preparing for the examination can use this.

    1).A search engine is:
    a)  website used by intelligence agencies
    b)  website to find out any specific information on internet
    c)  website to find out any universities
    d)  all of these
    e)  None of these


    2).How many states of ring counter
    a)  2n+1
    b)  2n
    c)  n
    d)  2n-1
    e)  None of these


    3).The time complexity of banker’s algorithm is r* (P*P) where P is the number of active processes and r is the number of __
    a)  Releasing
    b)  resources
    c)  remaining
    d)  all of these
    e)  None of these


    4).Which of the following is an example of a spooled device?
    a)  the terminal used to input data for a program being executed
    b)  the secondary memory device in a virtual memory system
    c)  a line printer used to print the output of a number of jobs
    d)  all of the above
    e)  None of these


    5).In public static void main () static means
    a)  main () is a class method and can be called with out creating an object
    b)  it is called many times
    c)  both a) and b)
    d)  either a) or b)
    e)  None of these


    6).If two sets A and B have  no common elements, i.e A⋂B has no elements, such sets are known as ____
    a)  intersection
    b)  union
    c)  disjoint
    d)  complement
    e)  None of these


    7).The knowledge base of an expert system includes both facts and:
    a)  theories
    b)  heuristics
    c)  algorithm
    d)  analyses
    e)  None of these


    8).The cheapest modems can transmit
    a)  300 bits per second
    b)  1200 bits per second
    c)  2400 bits per second
    d)  4800 bits seconds
    e)  None of these


    9).Which of the following is a type of translator?
    a)  assembler
    b)  compiler
    c)  interpreter
    d)  all of these
    e)  None of these


    10).Which of the following UNIX command is used for pattern
    a)  aek
    b)  pattern
    c)  grep
    d)  join
    e)  None of these


    Answer:
    1) b) 2) c)  3) b)  4) c)  5) a)  6) c)  7) b)  8) a)  9) d)  10) c)

    For More IBPS/SBI IT Officer Questions- Click Here
    Online Mock Tests 2019: