IBPS IT Officer- Professional Knowledge Quiz

    IBPS IT Officer- Professional Knowledge Quiz
    IBPS IT Officer- Professional Knowledge Quiz Set-35:                            
    Dear Readers, Important Professional Knowledge Questions for IBPS SO IT Officer Exam was given here with answers. Aspirants those who are preparing for the examination can use this.

    1).Encapsulation is also know as ___
    a)  information hiding
    b)  data abstraction
    c)  data about data
    d)  all of these
    e)  None of these


    2).The physical location of a record is determined by a mathematical formula, which transforms a file key into a record location in
    a)  A B-tree file
    b)  An indexed file
    c)  hashed file
    d)  a sequncial file
    e)  None of these


    3).Which type of partner is passed in afunction for faster execution
    a)  call by value
    b)  call by address
    c)  call by name
    d)  call by string
    e)  None of these


    4).The address of a frame relay VC is called
    a)  data link a communication identifier
    b)  data link connector identifier
    c)  data link connection identifier
    d)  data link connection identification
    e)  None of these


    5).If integer needs two bytes of storage, then maximum value of a signed integer is
    a)  (1216)-1
    b)  (215)-1
    c)  216
    d)  215
    e)  None of these


    6).The time required for a pulse to change from 10 to 90 percent of its maximum value is defined as
    a)  rise time
    b)  decay time
    c)  propagation time
    d)  operating speed
    e)  None of these


    7).The higher version of the written operating system are  s written that programs designed for earlier version can still be run. What is it called?
    a)  up gradability
    b)  upward mobility
    c)  university
    d)  upward compatibility
    e)  None of these


    8).Which logic gates is known as coincidence detector?
    a)  NAND
    b)  AND
    c)  OR
    d)  NOT gate
    e)  None of these


    9).Assembly language is a
    a)  low level language
    b)  middle level language
    c)  high level language
    d)  all of these
    e)  None of these


    10).The ___ defines how frame relay DTE and DCE interact with each other
    a)  LMI
    b)  DLCI
    c)  PVC
    d)  SVC
    e)  None of these


    Answer:
    1) a)  2) c)  3) a)  4) c)  5) b)  6) a)  7) d)  8) b)  9) a)  10) a)

    For More IBPS/SBI IT Officer Questions- Click Here
    Online Mock Tests 2019: