IBPS IT Officer- Professional Knowledge Quiz

    IBPS IT Officer- Professional Knowledge Quiz
    IBPS IT Officer- Professional Knowledge Quiz Set-34:                            
    Dear Readers, Important Professional Knowledge Questions for IBPS SO IT Officer Exam was given here with answers. Aspirants those who are preparing for the examination can use this.

    1).Choose the correct statements from the following?
    a)  PROM contains the programmable AND array and a fixed OR array
    b)  PLA contains a fixed AND array and a programmable OR array
    c)  PROM contains a fixed AND array and a programmable OR array
    d)  PLA contains a programmable AND array and a programmable OR array
    e)  Both (c) and (d)


    2).Which of the following microprocessor has a 16-bit data bus?
    a)  6502
    b)  8086
    c)  8085
    d)  Z-80
    e)  None of these


    3).Hamming codes are used for error deduction and correction. If the minimum hamming distance is “m”, then the number of errors correctable is ______.
    a)  Greater than m
    b)  Less than m/2
    c)  Equal to ‘m’
    d)  Equal to 2m
    e)  None of these


    4).Implementation of an inverted list to maintain the record list for each value for a given attribute can be done by _______.
    a)  Sequential file
    b)  Indexed sequential file
    c)  Indexed file
    d)  Direct file
    e)  None of these


    5).Which paging algorithm is better?
    a)  LRU is better than optimal page algorithm
    b)  FIFO is better than LRU
    c)  FIFO is better than Optimal Page algorithm
    d)  LRU is better than FIFO
    e)  None of these


    6).RST 6.5 is _______.
    a)  Maskable interrupt
    b)  Vector interrupt
    c)  None maskable interrupt
    d)  Both (1) and (2)
    e)  None of these


    7).The single character input/output functions are _______.
    a)  scanf () and putchar ()
    b)  scanf () and printf ()
    c)  getchar () and printf ()
    d)  getchar () and putchar ()
    e)  None of these


    8).Which of the following is true about ARP (Address Resolution Protocol)
    a)  It has 48 bit address
    b)  It is defined in RFC 826
    c)  Solves the problem of finding Ethernet Address corresponds to a given IP address
    d)  All of the above
    e)  None of these


    9).In _________ topology all the devices are connected together to a single bus.
    a)  Bus
    b)  Ring
    c)  Star
    d)  Circular
    e)  None of these


    10).The system of providing data relating to orders and other forms by exchanging tape or by using phone lines, electronic mails and computers ________.
    a)  Electronic Exchanging
    b)  Electronic Data Interchange
    c)  Data Exchanging
    d)  Electronic Warehousing
    e)  None of these


     Answer:
    1) e)  2) b)  3) b)  4) a)  5) d)  6) d)  7) d)  8) d)  9) a)  10) b)

    For More IBPS/SBI IT Officer Questions- Click Here
    Online Mock Tests 2019: