IBPS IT Officer- Professional Knowledge Quiz

    IBPS IT Officer- Professional Knowledge Quiz
    IBPS IT Officer- Professional Knowledge Quiz Set-33:                            
    Dear Readers, Important Professional Knowledge Questions for IBPS SO IT Officer Exam was given here with answers. Aspirants those who are preparing for the examination can use this.

    1).Which of the following devices copies electrical signals from one ethernet to another?
    a)   Bridge
    b)   Repeater
    c)   Hub
    d)   Passive hub
    e)   None of these


    2).Which of the following term is related to the stack?
    a)   TOP
    b)   PUSH
    c)   POP
    d)   All of these
    e)   None of these


    3).By relation cardinality we mean
    a)   Number of items in a relationship
    b)   Number of relationships in which an entity can appear
    c)   Number of items in an entity
    d)   Number of entity sets which may be related to a given entity
    e)   None of these


    4).Which of the following is a threat for electronic payment system?
    a)   Trojan horse
    b)   Computer virus
    c)   Computer worms
    d)   All of the above
    e)   None of these


    5).In OOP, the syntactic unit is the
    a)   Table
    b)   Module
    c)   Class
    d)   Algorithm
    e)   None of these


    6).If two matrices m × n and n × p then their products
    a)   m (n + p)
    b)   n (m + p)
    c)   m × p
    d)   mn
    e)   None of these


    7).The IGRP protocol is a ………….. Protocol.
    a)   Routing
    b)   Routed
    c)   Non- routable
    d)   All of the above
    e)   Routable


    8).The values that can legally appear to the right of the assignment operator are called
    a)   r values
    b)   int variable
    c)   variable
    d)   constant
    e)   None of these


    9).PPP (Point to Point Protocol) used for which purpose
    a)   Error detection
    b)   Authentication
    c)   Both (a) and (b)
    d)   Either (a) or (b)
    e)   None of these


    10).In which type of technology flat panel display is used?
    a)   Very large scale integration (VLS)
    b)   Direct view storage tube
    c)   Solid State
    d)   RGB monitor
    e)   None of these


    Answer:                           
    1). b)   2). d)   3). b)   4). d)   5). c)   6). c)   7). a)   8). a)   9). c)   10). c)

    For More IBPS/SBI IT Officer Questions- Click Here
    Online Mock Tests 2019: