IBPS IT Officer- Professional Knowledge Quiz

    IBPS IT Officer- Professional Knowledge Quiz
    IBPS IT Officer- Professional Knowledge Quiz Set-32:                            
    Dear Readers, Important Professional Knowledge Questions for IBPS SO IT Officer Exam was given here with answers. Aspirants those who are preparing for the examination can use this.

    1).________ allows users to upload files to an online site so they can be viewed and edited from another location.
    a)   General-purpose applications
    b)   Microsoft Outlook
    c)   Web-hosted technology
    d)   Office Live
    e)   None of these


    2).What feature adjusts the top and bottom margins so that the text is centred vertically on the printed page?
    a)   Vertical justifying
    b)   Vertical adjusting
    c)   Dual centering
    d)   Horizontal centering
    e)   Vertical centering


    3).Which of these is not a means of personal communication on the internet?
    a)   chat
    b)   instant messaging
    c)   instanotes
    d)   electronic mail
    e)   None of these


    4).What is the overall term for creating, editing, formatting, storing, retrieving, and printing a text document?
    a)   Word processing
    b)   Spreadsheet design
    c)   Web design
    d)   Database management
    e)   Presentation generation


    5).Fourth-generation mobile technology provides enhanced capabilities allowing the transfer of both ________ data, including full-motion video, high-speed Internet access, and videoconferencing.
    a)   Video data and information
    b)   Voice and nonvoice
    c)   Music and video
    d)   Video and audio
    e)   None of these


    6).__________ is a form of denial of service attack in which a hostile client repeatedly sends SYN packets to every port on the server using fake IP addresses.
    a)   Cybergaming crime
    b)   Memory shaving
    c)   Syn flooding
    d)   Software piracy
    e)   None of these


    7).Which of these is a point-and-draw device?
    a)   mouse
    b)   scanner
    c)   printer
    d)   CD-ROM
    e)   Keyboard


    8).The letter and number of the intersecting column and row is the ________.
    a)   Cell location
    b)   Cell position
    c)   Cell address
    d)   Cell coordinates
    e)   Cell contents


    9).A set of rules for telling the computer what operations to perform is called a ________.
    a)   Procedural language
    b)   structures
    c)   natural language
    d)   command language
    e)   programming language


    10).A detailed written description of the programming cycle and the program, along with the test results and a printout of the program is called _______.
    a)   documentation
    b)   output
    c)   reporting
    d)   spec sheets
    e)   directory


    Answers:                         
    1). d) 2). e) 3). c) 4). a) 5). b) 6). c) 7). a) 8). c) 9). e) 10). a)

    For More IBPS/SBI IT Officer Questions- Click Here
    Online Mock Tests 2019: