IBPS IT Officer- Professional Knowledge Quiz

    IBPS IT Officer- Professional Knowledge Quiz
    IBPS IT Officer- Professional Knowledge Quiz Set-30:                            
    Dear Readers, Important Professional Knowledge Questions for IBPS SO IT Officer Exam was given here with answers. Aspirants those who are preparing for the examination can use this.

    1).Which of the following is NOT correct about watermarking?
    a)   It embeds copyright information in the object
    b)   It is sufficient to prove the ownership of the article
    c)   It should be invisible
    d)   All are true
    e)   None of these


    2).Business uptime should be monitored ____________.
    a)   To improve the performance of the website
    b)   To increase redundant systems
    c)   To prevent the loss of revenue
    d)   All of the above
    e)   None of these


    3).On a client / server network:
    a)   Files are stored on the server computer and can be stored on individual PCs
    b)   No special operating system other than Windows 95 or 98 is required
    c)   When one nodes “goes down” the entire network malfunctions
    d)   Twenty nodes is the absolute maximum allowed on a client / server network
    e)   None of these


    4).__________ is the most advantageous payment way when orders are mostly received through phone or email.
    a)   Real time processing solutions
    b)   weblink
    c)   API
    d)   Virtual Terminal Solution
    e)   None of these


    5).Which of the following two duties should not be clubbed with respect to banking software system?
    a)   Security administration and security aduit
    b)   System administration and network administration
    c)   Systems development and maintenance
    d)   All of the above
    e)   None of these


    6).FTP is better than HTTP because ________.
    a)   It uses separate channels for data transmission and flow control
    b)   It transfers data from the web server
    c)   It transfer data from the file server
    d)   It copies files to the user’s hard disk in the destination specified by the user
    e)   None of these


    7).____________ is a used for online transactions.
    a)   Physical terminal transaction systems
    b)   Software terminal transaction systems
    c)   Virtual terminals or gateways
    d)   All of the above
    e)   None of these


    8).Which of the following makes WEB insecure?
    a)   RSA Security Algorithm
    b)   Network Interface Card (NIC)
    c)   Static Keys
    d)   Shared secret keys
    e)   None of these


    9).Which among the following components of a telephone system uses fiber optics?
    a)   Trunks
    b)   Switching Office
    c)   Local Loops
    d)   Toll Office
    e)   None of these


    10).A webpage cannot be created in;
    a)   Java Server Pages
    b)   Active Server Pages
    c)   Active USP Pages
    d)   All of these
    e)   None of these


    Answers:                         
    1). d)   2). c)   3). a)   4). d)   5). d)   6). a)   7). d)   8). c)   9). a)   10). c)

    For More IBPS/SBI IT Officer Questions- Click Here

    / 5. Reviews

    Online Mock Tests 2019: