IBPS IT Officer- Professional Knowledge Quiz Set-16

    IBPS IT Officer- Professional Knowledge Quiz Set-16
    IBPS IT Officer- Professional Knowledge Quiz Set-16:
    Dear Readers, Important Professional Knowledge Questions for IBPS SO IT Officer Exam was given here with answers. Aspirants those who are preparing for the examination can use this.

    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
    Directions (Q. 1-10): Study the following information carefully and answer the questions given below:

    1). Automated tools are used to _________.
    a)    Reduce testing time of software
    b)    Testing software after it is developed
    c)    Both (a) and (b)
    d)    Either (a) or (b)
    e)    None of these


    2). MP3 technology compresses a sound sequence to ________ of its original size.
    a)    One – twelfth
    b)    half
    c)    One – fourth
    d)    One – seventh
    e)    None of these


    3). Which of the following is true about satellite multi-media broadcasting?
    a)    Satellites transfer data in remote sites
    b)    Satellites cannot transfer data at remote sites
    c)    Satellites cannot transfer data at all
    d)    All of the above
    e)    None of these


    4). Web server is ________.
    a)    Computer system that delivers web pages
    b)    Delivery news
    c)    Provide option for those seeking real time discussion
    d)    All of the above
    e)    None of these


    5). The data flow diagram is for analysis ______.
    a)    How to do a function efficiently
    b)    Restrict the number of times a function can be performed
    c)    Requirements of user
    d)    All of these
    e)    None of these


    6). In the system Development Life Cycle the client should be involved in:
    1) Design
    2) Development
    3) Implementation of new system
    a)    1,2
    b)    2,3
    c)    1,3
    d)    All of these
    e)    None of these


    7). WAN is for ________.
    a)    Transferring data among resources in the same building
    b)    Connecting different branches of an organization within the city or in different cities
    c)    Determining the number of connection in a network
    d)    Routing the data to various networks
    e)    None of these


    8). The ______ is a hardware that identifies each node in a network uniquely.
    a)    Duplex
    b)    Switch
    c)    Attachment Unit Interface
    d)    Media Access Control
    e)    None of these


    9). User controls on front end of an application are designed to ensure that data entered into this form is _________.
    a)    Authorized
    b)    Accurate
    c)    Complete
    d)    All of above
    e)    None of these


    10). The Catalyst 2900 series switches are available in _______ or ______ bytes of memory sizes.
    a)    4 or 8
    b)    6 or 12
    c)    3 or 9
    d)    2 or 4
    e)    None of these


    Answers:             
    1). a) 2). a) 3). a) 4). a) 5). c) 6). d) 7). b) 8). d) 9). d) 10). a)

     For More IBPS/SBI IT Officer Questions- Click Here

    / 5. Reviews