IBPS IT Officer- Professional Knowledge Quiz Set-25

IBPS IT Officer- Professional Knowledge Quiz Set-25
IBPS IT Officer- Professional Knowledge Quiz Set-25:                            
Dear Readers, Important Professional Knowledge Questions for IBPS SO IT Officer Exam was given here with answers. Aspirants those who are preparing for the examination can use this.

1).Once a sequence is created is documented in the _______.
a)   Database
b)   Data table
c)   Data dictionary
d)   Data document
e)   None of these


2).Belady’s Anomaly is a behavior of which page replacement Algorithm?
a)   FIFO
b)   Optimal
c)   Circular FIFO
d)   LRU
e)   None of these


3).The period of time between an allocation and its subsequent disposal is called ________.
a)   Scope
b)   Dynamic binding
c)   Life time
d)   Longevity
e)   None of these


4).Most important part for security purpose is ______.
a)   Authentication
b)   Security
c)   Both (1) and (2)
d)   Either (1) or (2)
e)   None of these


5).EBCDIC have how many bytes?
a)   64
b)   256
c)   128
d)   512
e)   None of these


6).Winchester disk is __________.
a)   Disk stack
b)   RAM
c)   ROM
d)   Magnetic tape
e)   None of these


7).The topology with highest reliability _______.
a)   Bus topology
b)   Star topology
c)   Ring topology
d)   Mesh topology
e)   None of these


8).What is the date function in SQL Plus?
a)   DATE
b)   SYSTEM DATE
c)   SYSDATE
d)   All of these
e)   None of these


9).Which language is not a object oriented language?
a)   C
b)   C++
c)   Small talk
d)   JAVA
e)   None of these


10).Which of the following is an index to the array of open files maintained by the kernel for a user?
a)   i-node
b)   i-node number
c)   File descriptor
d)   File pointer
e)   None of these


Answers:                         
1). c)   2). a)   3). c)   4). c)   5). b)   6). a)   7). d)   8). c)   9). a)   10). b)

 For More IBPS/SBI IT Officer Questions- Click Here

Online Mock Tests 2019: