IBPS PO Mains 2015- Expected GK Questions from International NEWS (August 2015)

    IBPS PO Mains 2015- Expected GK Questions from International NEWS (August 2015)
    IBPS PO Mains 2015- Expected GK Questions from International NEWS (August 2015):
    Dear Readers, the list of Important GK Question from International NEWS in August 2015 were given here, candidates those who are preparing for the upcoming IBPS PO Mains Exam can use these questions.

                   

    1).Which one of the following countries broke India’s Guinness World record for largest umbrella?
    a)   Sri Lanka
    b)   Russia
    c)   China
    d)   Japan


    2).Who among the following is the Prime Minister of Malaysia against whom the people protested demanding his resignation over a financial scandal?
    a)   Abdul Rahman
    b)   Abdullah Ahmed Badawi
    c)   Hussein Onn
    d)   Najib Razak


    3).How many member states of the United Nations reached agreement on the new Sustainable Development Agenda for the next 15 years?
    a)   193
    b)   258
    c)   256
    d)   190


    4).Which one of the following political parties won the Sri Lankan Polls held in August 2015?
    a)   United Workers Party
    b)   United National Party
    c)   Tamil National Party
    d)   Lanka Desham Party


    5).After how many years the British Embassy in Iran was reopened in August 2015?
    a)   3
    b)   5
    c)   4
    d)   6


    6).Which one of the following countries commissioned a major extension of the Suez Canal to revive its economy?
    a)   Egypt
    b)   Mongolia
    c)   Turkey
    d)   Ukraine


    7).Which one of the following countries has been accused for spying on Japanese Banks, Companies and Cabinet officials as per the Wikileaks website?
    a)   China
    b)   United States
    c)   Russia
    d)   Sri Lanka


    8).Who among the following ex – Prime Minister of Pakistan was issued a non-bail able arrest warrant for approving subsidies to fake companies?
    a)   Nawaz Sherif
    b)   General Musharraf
    c)   Yusuf Raza Gilani
    d)   None of these


    9).Which one of the following countries became the 206th member of the International Olympic Committee (IOC)?
    a)   Tunisia
    b)   Serbia
    c)   Paraguay
    d)   South Sudan


    10).Which one of the following countries declared a State of Emergency due to over increasing activity of the Cotopaxi volcano?
    a)   Eritrea
    b)   Ecuador
    c)   Latvia
    d)   Chile


    Answers:                         
    1). c) 2). d) 3). a) 4). b) 5). c) 6). a) 7). b) 8). c) 9). d) 10). b)
    For More Expected GK Questions-Check Below:
    Online Mock Tests 2019: