IBPS PO Mains 2015- Expected GK Questions from Recent Appointments (August 2015) Set-2

    IBPS PO Mains 2015- Expected GK Questions from Recent Appointments (August 2015) Set-2
    IBPS PO Mains 2015- Expected GK Questions from Recent Appointments (August 2015) Set-2:
    Dear Readers, the list of Important GK Question from Recent Appointments in August 2015 were given here, candidates those who are preparing for the upcoming IBPS PO Mains Exam can use these questions.

    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
    1). Who has been appointed as the new chairman of the Public Enterprises Selection Board?
    a)   Atul Chadurvedi
    b)   Prakash Kumar Singh
    c)   Ajit Kumar Seth
    d)   AK Sahoo


    2). Who has become the new president of International Association of Athletics Federation (IAAF) by replacing Lamine Diack?
    a)   Sergy Bubka
    b)    Primo Nebiolo
    c)   Sebastian Coe
    d)   Adriaan Paulen


    3). Who has been appointed as Chief of Staff Northern Command?
    a)   Lt Gen Philip Cam pose
    b)   Lt Gen MMS Rai
    c)   Lt Gen Pravin Bhakshi
    d)   Lt Den NPS Hira


    4). Who appointed as the additional charge of Enforcement Directorate for period of 3 months?
    a) GC Sholanki
    b) Benupani
    c) D D Gupta
    d) Karnal Singh


    5). Who has assumed charge as next Director General of Council of Scientific and Industrial Research?
    a)   Dr Girish Sahni
    b)   Shanti Swarup Bhatnagar
    c)   M k bhan
    d)   Samir K Bhahmachari


    6). Which tennis player has been appointed as UNICEF Goodwill Ambassador?
    a)   Mahesh Bupathy
    b)   Rojer Federer
    c)   Novak Djokovic
    d)   Rafael Nadal


    7). Who has been appointed as new chairperson of Accenture’s India?
    a) Anindya Basu
    b) Vashistha
    c) Rekha K Menon
    d) Gianfranco Casati


    8). Who is the new vice president – engineering of Snap deal?
    a)   Gaurav Gupta
    b)   Anand Chandrasekaran
    c)   AmitavaGosh
    d)   Bhuvan Gupta


    9). Name the person who has been appointed as new Maharashtra Lokayukta?
    a)   P B Gaikwad
    b)   Justice Thaliana
    c)   Ram Nath Govind
    d)   Amitava Gosh


    10). Who has been first female prime minister of Greece?
    a)   Sirimavo Bandaranaike
    b)   Cristina Fernandez de Kirchner
    c)   Farah Pahlavi
    d)   Vassiliki Thanou


    Answers:                                 
    1). c)   2). c)   3). d)   4). d)   5). a)   6). c)   7). c)   8). c)   9). b)   10). d)

    For More Expected GK Questions-Check Below:

    / 5. Reviews