IBPS PO Mains 2015- Important Computer Questions Set-1

    IBPS PO Mains 2015- Important Computer Questions Set-1
    IBPS PO Mains 2015- Important Computer Questions Set-1:
    Dear Reader, The List of Important Computer Knowledge Questions for Upcoming IBPS PO V Mains exam was given below. Try to answer these questions and comment your score in the below comment box.

    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
    1).Which of the following is correct about output?
    a)   It is what user gives to processor.
    b)   It is what input devices give to processor.
    c)   It is what processor gives to user.
    d)   It is what processor takes from memory.
    e)   None of these


    2). A computer in the network which holds collection of data and programmes for many PCs, is called ___________.
    a)   Server
    b)   Supercomputer
    c)   Minicomputer
    d)   Laptop
    e)   None of these


    3).Which of the following is a key that will erase information from the computer’s screen?
    a)   Space
    b)   Caps Lock
    c)   Shift
    d)   Backspace
    e)   Alt


    4). Which of the following is a part of central processing unit of a computer system?
    a)   Control Unit
    b)   Arithmetic Logic Unit
    c)   Registers
    d)   All the above
    e)   Only 1) and 2)


    5). Which of the following occurs naturally when you use a disk frequently, creating, deleting, and modifying files on a computer system?
    a)   Encryption
    b)   Fragmentation
    c)   Bad sector
    d)   Buffer
    e)   Bug


    6). To locate a word or phrase in a document easily and quickly in MS Word application, use ________ command.
    a)   Enter
    b)   Home
    c)   End
    d)   Find
    e)   Replace


    7). Which of the following is NOT a hardware component of a computer system?
    a)   compiler
    b)   Switch
    c)   Router
    d)   Modem
    e)   Repeater


    8). In order to secure that your data remain intact even when the computer is turned off, you need to save it to
    a)   Motherboard
    b)   RAM
    c)   Secondary memory
    d)   BIOS
    e)   None of these


    9). Which of the following is the most common shared resource in a computer network?
    a)   Keyboard
    b)   Mouse
    c)   Combo drive
    d)   Speaker
    e)   Printer


    10). Which of the following Separates a file extension from the filename?
    a)   Asterisk
    b)   Dot
    c)   Question mark
    d)   Exclamation mark
    e)   Dash

    Answers:                                 
    1). c)   2). a)   3). d)   4). d)   5). b)   6). d)   7). a)   8). c)   9). e)   10). b)

    / 5. Reviews