IBPS PO Mains 2015- Important Computer Questions Set-2

    IBPS PO Mains 2015- Important Computer Questions Set-2
    IBPS PO Mains 2015- Important Computer Questions Set-2:
    Dear Reader, The List of Important Computer Knowledge Questions for Upcoming IBPS PO V Mains exam was given below.Try to answer these questions and comment your score in the below comment box.


    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
    1).The simultaneous execution of two or more instructions is called
    a)   Sequential access
    b)   Reduced instruction set computing
    c)   multiprocessing
    d)   disk mirroring
    e)   none of these


    2).Multiprogramming systems ________
    a)   are easier to develop than single-programming systems.
    b)   Execute each job faster.
    c)   Execute more jobs in the same time period.
    d)   Use only one jobs large mainframe computer.
    e)   None of these


    3).A Website address is a unique name that identifies a specific ________ on the Web.
    a)   Web browser
    b)   Web site
    c)   PDA
    d)   Link
    e)   None of these


    4). ______ are specially designed computer chips that reside inside other devices, such as your car or your electronic thermostat.
    a)   Servers
    b)   Embedded computers
    c)   Robotic computers
    d)   Mainframes
    e)   None of these


    5). A USB communication device that supports data encryption for secure wireless communication for notebook users is called a ______.
    a)   USB wireless network adapter
    b)   Wireless switch
    c)   Wireless hub
    d)   Router
    e)   None of these


    6). A(n) _____ language reflects the way people think mathematically.
    a)   Cross- platform programming
    b)   3GL business programming
    c)   Event-driven programming
    d)   Functional
    e)   None of these


    7). What is the permanent memory built into your computer called?
    a)   RAM
    b)   Floppy
    c)   CPU
    d)   CD-ROM
    e)   ROM


    8). The default view in Excel is ________ view.
    a)   Work
    b)   Auto
    c)   Normal
    d)   Roman
    e)   None of these


    9). Which method is used most by the Indian banks to send amount from one city to the other?
    a)   Internet
    b)   EDI
    c)   TT
    d)   Fax
    e)   None of these


    10). Following is not included in bio-metric identification:
    a)   Finger print and palm print
    b)   Voice print and retina of the eye
    c)   Geometry of hand and typing style
    d)   Height and weight
    e)   All the above


    Answers:                                 
    1). c)   2). c)   3). d)   4). b)   5). a)   6). d)   7). e)   8). c)   9). b)   10). c)

    Click Here to More Important Computer Questions for IBPS PO V Mains Exam

    / 5. Reviews