IBPS PO Mains 2015- Important Computer Questions Set-3

IBPS PO Mains 2015- Important Computer Questions Set-3
IBPS PO Mains 2015- Important Computer Questions Set-3:
Dear Reader, The List of Important Computer Knowledge Questions for Upcoming IBPS PO V Mains exam was given below. Try to answer these questions and comment your score in the below comment box.

1).Outlook Express is a (n) __________.
a)   E-Mail Client
b)   Address Book
c)   Scheduler
d)   All of these
e)   None of these


2).Which shortcut key is used to start a new page in MS-Word?
a)   Shift + Alt + Enter
b)   Enter Key
c)   Down Arrow Key
d)   Ctrl + Enter
e)   Shift + Enter


3).The ability of an OS to run more than one application at a time is known as _______.
a)   multitasking
b)   time-sharing
c)   multi-user computing
d)   object oriented programming
e)   None of these


4).Permanent instructions that a computer uses when it is turned on and that cannot be changed by other instructions are contained in _________.
a)   ROM
b)   RAM
c)   ALU
d)   REM
e)   None of these


5).Device drivers are _________.
a)   Experts who know to maximize the performance of devices
b)   The innermost part of the operating system
c)   Small, special-purpose programs
d)   Tiny power cords for external storage devices
e)   Substitutes for operating systems


6).A collection of programs that controls how your computer system runs and processes information is called ________.
a)   Operating system
b)   compiler
c)   computing
d)   office
e)   interpreter


7).A device operating at the physical layer is called a _________.
a)   Router
b)   Bridge
c)   Repeater
d)   All of these
e)   None of these


8).For separating channels in FDM, it is necessary to use _________.
a)   Differentiation
b)   Bandpass filters
c)   Time slots
d)   All the above
e)   None of these


9).Which of the following elements in the word document can be displayed in colour?
a)   All elements, but only if you have a colour printer
b)   Only graphics
c)   All elements
d)   Only text
e)   None of these


10).A complete electronic circuit with transistors and other electronic components on a small silicon chip is called ________.
a)   CPU
b)   Magnetic disk
c)   Workstation
d)   Integrated circuit
e)   None of these

Answers:                                 
1). a)   2). d)   3). a)   4). a)   5). c)   6). a)   7). c)   8). b)   9). c)   10). d)
More Important Computer Questions for IBPS PO V Mains:

Online Mock Tests 2019: