IBPS PO Mains 2015- Practice Reasoning Questions (Classifications) Set-7

    IBPS PO Mains 2015- Practice Reasoning Questions (Classifications)
    IBPS PO Mains 2015- Practice Reasoning Questions (Classifications) Set-7:
    Dear Readers, Important Practice Reasoning Questions with explanation for Upcoming IBPS PO-V Exam was given here with explanation, candidates those who are preparing for those exams can use this practice questions.

    Directions (01-10): In each of the following questions, five words have been given out of which four are alike in some manne, while 5th one is different. Choose the word which is different from the rest.
    1). Choose the word which is different from the rest
    a)   Chicken
    b)   Snake
    c)   Swan
    d)   Crocodile
    e)   Frog

    2). Choose the word which is different from the rest
    a)   Cap
    b)   Turban
    c)   Helmet
    d)   Veil
    e)   Hat

    3). Choose the word which is different from the rest
    a)   Kiwi
    b)   Eagle
    c)   Emu
    d)   Ostrich

    4). Choose the word which is different from the rest
    a)   Rigveda
    b)   Yajurveda
    c)   Atharvaveda
    d)   Ayurveda
    e)   Samveda

    5). Choose the word which is different from the rest
    a)   Curd
    b)   Butter
    c)   Oil
    d)   Cheese
    e)   Cream

    6). Choose the word which is different from the rest
    a)   Pear
    b)   Apple
    c)   Litchi
    d)   Guava
    e)   Orange

    7). Choose the word which is different from the rest
    a)   Dagger
    b)   Hammer
    c)   Knife
    d)   Sword
    e)   Blade

    8). Choose the word which is different from the rest
    a)   Kanpur
    b)   Allahabad
    c)   Varanasi
    d)   Mathura

    9). Choose the word which is different from the rest
    a)   Oyster
    b)   Clam
    c)   Scallop
    d)   Mussel

    10). Choose the word which is different from the rest
    a)   Deck
    b)   Quay
    c)   Stern
    d)   Bow
    e)   Mast


    Answers:                                
    1). a) 2). d) 3). b)  4). d)  5). c)  6). e)  7). b)  8). d)  9). c) 10). b)

    More Practice Reasoning Questions for IBPS PO V Mains- Check Below:

    Online Mock Tests 2019: