IBPS PO Model Computer Awareness Questions Part-I | IBPS PO Exam Preparation

IBPS PO Model Computer Awareness Questions Part-I | IBPS PO Exam Preparation:          
Model Computer Awareness questions for the upcoming IBPS PO examination. Candidates those who are preparing for the examination can use these questions.

1)._________ are attempts by individual to obtain confidential information from you by falsifying their identity?
a)   Phishing trips
b)   Computer Viruses
c)   Spyware scams
d)   Viruses


2).Why is it unethical to share copyrighted files with your friends?
a)   It is not unethical, because it is legal
b)   It is unethical because the files are being given for free
c)   Sharing copyrighted files without permission breaks copyright laws
d)   It is not ethical because the files are being given for free.


3).One ________ is approximately a million bytes?
a)   Giga byte
b)   Kilo byte
c)   Mega byte
d)   Tera byte


4).The time a device takes to locate data and instructions and make them available to the CPU is known as?
a)   Clock Speed
b)   A processing cycle
c)   CPU speed
d)   Access time


5).Which of the following tools is normally not used during systems analysis?
a)   Program flow chart
b)   Grid chart
c)   System flow chart
d)   Question Check-list


6).A single application that combines the major features of several types of application is called?
a)   Integrated software
b)   A suite
c)   A combo package
d)   High-end


7).The date command at the DOS prompt enables you to?
a)   View the date and time
b)   Change the date
c)   Change the date and time
d)   Change the day only


8).What is the use of format command?
a)   Format the CPU
b)   Format floppy drives only
c)   To open a file
d)   Format a disk to receive files


9).Which of the following is a graphic package?
a)   Adobe pagemaker
b)   Acrobat reader
c)   Microsoft word
d)   Corel draw


10).What is the name of the hardware that adds two numbers?
a)   The control unit
b)   An internal CPU register
c)   Arithmetic logical unit
d)   Browser

Answers:                                 
1). a)   2). c)   3). c)   4). d)   5). b)   6). a)   7). b)   8). d)   9). d)   10). c)

IBPSGuide Recommends Affairs Cloud Current affairs PDF

Free Online Mock Tests