IBPS PO Race 2015- Important Banking Awareness Questions Set-42

    IBPS PO Race 2015- Important Banking Awareness Questions Set-42
    IBPS PO Race 2015- Important Banking Awareness Questions Set-42:
    The List of important Banking Awareness Questions for upcoming Bank PO and Clerk exams was given here. Candidates those who are preparing for the exams can use this.

    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
    1). Which of the following has recently acquired the Indian retail Brokerage Share Khan Limited?
    a)   BNP Paribas
    b)   Credit Agricole
    c)   La Banque Postale
    d)   Credit Mutuel


    2). Short-Term Assets, Representing amounts due to a vendor or suppliers of Goods  or services that were sold on credit terms is known as ________.
    a)   Current Liabilities
    b)   Account Receivable
    c)   Fixed Asset
    d)   None of the above


    3). Kishor Piraji Kharat has been appointed as Managing director and Chief executive Officer of which of the following banks?
    a)   SIDBI
    b)   MUDRA
    c)   Bandhan
    d)   IDBI


    4). What type of money that includes token coins, or any other physical tokens like certificates, that can be reliably exchanged for a fixed amount/quantity of a commodity like gold or silver?
    a)   Commodity money
    b)   Fiat Money
    c)   Commercial bank money
    d)   Representative money


    5). What is the full form of the term SEPA?
    a)   Single Exchange Processing Agency
    b)   Single Euro Payments Area
    c)   Single Electronics Processing Agency
    d)   Super Electronic Purchase Agency


    6). Oriental Bank of Commerce was established and Nationalized in which year?
    a)   1907, 1969
    b)   1938, 1969
    c)   1943, 1980
    d)   1937, 1969


    7). which bank has introduced mobile based bank account opening for the first time in India?
    a)   State bank of India
    b)   Axis Bank
    c)   Federal Bank
    d)   Indian bank


    8). Reserves which can act as liquidity buffer for commercial banks during crisis time are ________.
    a)   CAR
    b)   CRR and SLR
    c)   SLR
    d)   CRR


    9). What is the Slogan of Bank of Maharashtra?
    a)   Central to you since 1911
    b)   Relationship beyond banking
    c)   One family one bank
    d)   India’s International Bank


     10). Lowering the bank rate by RBI leads to ________.
    a)   More liquidity in the market
    b)   Less liquidity in the market
    c)   No change in the liquidity in the market
    d)   Mobilization of more deposits by commercial banks


    Answers:                                 
    1). a)   2). b)   3). d)   4). d)   5). b)   6). c)   7). c)   8). b)   9). c)   10). a)
    People Also Visited:

    Important Banking Awareness Questions Download in PDF


    / 5. Reviews