IBPS PO Race 2015- Practice English Questions (Fill in the Blanks) Set-4

    IBPS PO Race 2015- Practice English Questions (Fill in the Blanks) Set-4
    IBPS PO Race 2015- Practice English Questions (Fill in the Blanks) Set-4:
    Important Practice English Questions for Upcoming IBPS PO-V Exam was given here, candidates those who are preparing for those exams can use this material.

    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
    Directions (questions. 01-05): Each question below has two blanks, each blank indicating that something has been omitted. Choose the set of words for each blank that best fits the meaning of the sentence as a whole.

    1). As the Central government _______ more fiscal freedom to the states, they seem to be cutting ________ to social sectors, especially agriculture and allied areas.
    a)   Revolves, means
    b)   Involves, resources
    c)   Devolves, allocations
    d)   Constricts, distribution
    e)   Disallow, consumption

    2). Today, players are getting ________ aggressive about recovering lost ________ and the market is opening up too.
    a)   Nearly, faiths
    b)   Harshly, fields
    c)   Barely, confidence
    d)   Extremely, condition
    e)   Increasingly, grounds

    3). The proposed Environmental Laws Bill ________ substantial damage as an act of violation, omission or negligence by which the community at ________ is affected due to pollution damage to land, air or water.
    a)   Revokes, all
    b)   Includes, least
    c)   Inserts, large
    d)   Excludes, par
    e)   Empowers, best

    4). A Hawaiian fisherman died when a swordfish he ________ speared in a harbor on the Big Island ________ him in the chest with its sharp bill.
    a)   Had, struck
    b)   Has, strike
    c)   Was, inserted
    d)   Did, left
    e)   Could, shot

    5). Around 20 children were rushed to BJR hospital with _______ of food poisoning after they consumed the afternoon meal at a ______ anganvadi.
    a)   Signs, nearby
    b)   Symptoms, nearby
    c)   Fever, nearest
    d)   Symbol, near
    e)   Characteristics, large


    Directions (Q.6-10): Each question below has two blanks, each blank indicating that something has been omitted. Choose the set of words for each blank that best fits the meaning of the sentence as a whole.
    6).The ______________ over Greece shows that excessive ___________ is more likely to kill growth than create the right conditions in term of interest rates and inflation for investment.
    a)   Explosion, grief
    b)   Upheaval, austerity
    c)   Tumult, wants
    d)   Outbreak, misery
    e)   Turmoil, flexibility

    7).Correct and timely ___________ are essential part of the proper functioning of the securities market and failure to do so results in ___________ investors from taking well-informed decisions.
    a)   Exposure, excluding
    b)   Admission,, suppressing
    c)   Discovery, barring
    d)   Disclosures, preventing
    e)   Denial, halting

    8).Convertible bond sales in India have come to a ___________ halt as investors _____________ debit linked to the world’s worst performing stock market.
    a)   Grinding, shun
    b)   Local, accept
    c)   Serious, allow
    d)   Crushing, cut
    e)   Grooving, despise

    9).A ____________ in the bonds of JP Ventures has put a big __________ in the country’s convertibles market and shaken investor’s confidence.
    a)   Stagnation, bulge
    b)   Dip, surge
    c)   Fall, increase
    d)   Crash, hike
    e)   Slump, dent

    10).India Inc took advantage of the ____________ in the stock market due to the change in ____________ to strengthen balance sheets by raising equity rather than issuing convertible debt.
    a)   Cloud, rule
    b)   Uncertainty, tenure
    c)   Bubble, regime
    d)   Fall, dynasty
    e)   Drop, reign

    Answers:                                 
    1). c)   2). e)   3). c)   4). a)   5). b)   6). b)   7). d)   8). a)   9). e)   10). c)

    Important Study Materials for IBPS PO-V Preliminary Exam 2015:

    / 5. Reviews