IBPS PO Race 2015- Practice English Questions (Sentence Rearrangement) Set-10

    IBPS PO Race 2015- Practice English Questions (Sentence Rearrangement)
    IBPS PO Race 2015- Practice English Questions (Sentence Rearrangement) Set-10:
    Important Practice English Questions for Upcoming IBPS PO-V Exam was given here, candidates those who are preparing for those exams can use this material.

    Directions (Questions. 01-05): Rearrange the following six sentences (A), (B), (C), (D), (E) and (F) in the proper sequence to form a meaningful paragraph and then answer the questions given below.
    (A)It provides sustenance to millions of farmers as also the workers involved in cotton industry, right from processing to trading of cotton.
    (B)Cotton in one of the principal crops of the country and is the major raw material for the domestic textile industry.
    (C)The Indian textile industry consumes a diverse range of fibres and yarn, but is predominantly cotton-based.
    (D)Indian textile industry has an overwhelming presence in the economic life of the country.
    (E)The ratio of the use of cotton to man-made fibres and filament yarn by the domestic industry is about 56 : 94.
    (F) Apart from providing one of the basic necessities of life, the textile industry also plays a pivotal role in employment generation and the export earnings of the country.
    1).Which of the following would be theFIRST sentence after rearrangement?
    a)   B
    b)   E
    c)   C
    d)   D
    e)   F

    2). Which of the following would be theSECOND sentence after rearrangement?
    a)   F
    b)   C
    c)   B
    d)   A
    e)   D

    3). Which of the following would be theTHIRD sentence after rearrangement?
    a)   B
    b)   C
    c)   D
    d)   F
    e)   A

    4). Which of the following would be theLAST (SIXTH) sentence after rearrangement?
    a)   C
    b)   D
    c)   A
    d)   B
    e)   F

    5). Which of the following would be the FIFTH sentence after rearrangement?
    a)   E
    b)   B
    c)   D
    d)   A
    e)   C

    Directions (Questions. 06-10): Rearrange the following six sentences (A), (B), (C), (D), (E) and (F) in the proper sequence to form a meaningful paragraph and then answer the questions given below.
    (A) The ultimate goals of a bank are to increase its market share, become more diversified, reduce the risk of entering a new business and redefine the competitive edge through acquiring different streams of business.
    (B) The strategic factors for existing banks competing with private and international players would be the size, quality of service and low-cost finance by achieving ‘critical mass’.
    (C)Consolidation will provide banks with new capabilities, technologies and products, help to overcome entry barriers, ensure immediate entry into new markets and lower operating costs through consolidation of resources.
    (D)In the liberalized era, banks in India will have to be competitive in order to face the challenges and leverage the opportunities.
    (E) Consolidation may also take place through strategic alliance or partnerships covering specific areas of business such as small-to-medium-sized enterprise (SME) lending, credit cards and insurance.
    (F) In contrast to the earlier experience of mergers being initiated by the regulator to protect the interest of depositors weak banks, the trend of market-led mergers between private banks and private banks with public sector banks may gain momentum
    6). Which of the following should be the FIRST sentence after rearrangement?
    a)   C
    b)   D
    c)   E
    d)   F
    e)   A

    7). Which of the following should be the SECOND sentence after rearrangement?
    a)   B
    b)   C
    c)   D
    d)   A
    e)   E

    8). Which of the following should be the THIRD sentence after rearrangement?
    a)   C
    b)   F
    c)   A
    d)   B
    e)   D

    9). Which of the following should be the FOURTH sentence after rearrangement?
    a)   F
    b)   A
    c)   C
    d)   E
    e)   B

    10). Which of the following should be the SIXTH (LAST) sentence after rearrangement?
    a)   A
    b)   B
    c)   E
    d)   C
    e)   F

    Answers:                         
    1). a) 2). d) 3). b) 4). e) 5). c) 6). b) 7). d) 8). a) 9). e) 10). c)
    Answers(01-05) : Correct Order:
    (B)Cotton in one of the principal crops of the country and is the major raw material for the domestic textile industry.
    (A)It provides sustenance to millions of farmers as also the workers involved in cotton industry, right from processing to trading of cotton.
    (C)The Indian textile industry consumes a diverse range of fibres and yarn, but is predominantly cotton-based.
    (E)The ratio of the use of cotton to man-made fibres and filament yarn by the domestic industry is about 56 : 94.
    (D)Indian textile industry has an overwhelming presence in the economic life of the country.
    (F) Apart from providing one of the basic necessities of life, the textile industry also plays a pivotal role in employment generation and the export earnings of the country.

    Answer(6-10) : Correct Order
    (D)In the liberalized era, banks in India will have to be competitive in order to face the challenges and leverage the opportunities.
    (A) The ultimate goals of a bank are to increase its market share, become more diversified, reduce the risk of entering a new business and redefine the competitive edge through acquiring different streams of business.
    (C)Consolidation will provide banks with new capabilities, technologies and products, help to overcome entry barriers, ensure immediate entry into new markets and lower operating costs through consolidation of resources.
    (B) The strategic factors for existing banks competing with private and international players would be the size, quality of service and low-cost finance by achieving ‘critical mass’.
    (F) In contrast to the earlier experience of mergers being initiated by the regulator to protect the interest of depositors weak banks, the trend of market-led mergers between private banks and private banks with public sector banks may gain momentum
    (E) Consolidation may also take place through strategic alliance or partnerships covering specific areas of business such as small-to-medium-sized enterprise (SME) lending, credit cards and insurance.
    Important Study Materials for IBPS PO-V Preliminary Exam 2015:

    Online Mock Tests 2019: