IBPS PO V Mains- GK Questions Asked in the Exam held on 31st October 2015 (2nd Shift)

    IBPS PO V Mains- GK Questions Asked in the Exam held on 31st October 2015 (2nd Shift)
    IBPS PO V Mains- GK Questions Asked in the Exam held on 31st October 2015 (2nd Shift):
    Dear Readers, IBPS PO V Mains Exam second shift was complete and the list of GK Questions asked in the examination was given here below. Candidates those who are about to attend the examination can have a look on it.

    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
    1). World AIDS Day was observed on________ 
    Answer:1stDecember

    2). Lima is the capital of _______
    Answer:Peru

    3). What is the Currency of Egypt?
    Answer:Egyptian Pound

    4). In MICR Code, “C” Stands for _______.
    Answer:Magnetic InkCharacter Recognition Code

    5). Betla National Park is situated at ______
    Answer:Jharkhand

    6). Who is the winner of the 2015 Nobel Prize for Literature?
    Answer:Svetlana Alexievich

    7). Ravindra Jain who passed away recently is a famous____
    Answer:Music Composer and Lyricist

    8). RuPay is launched by ______
    Answer:NPCI (National Payment Corporation of India)

    9). Which of the following schemes has created the Guinness Book record for one day registration?

    Answer:Pradhan Mantri Jan Dhan Yojana (PMJDY)


    10). Headquarters of Central Bank of India is ______

    Answer:Mumbai


    11). Head Office of Bank for International Settlements (BIS) is located at ______
    Answer:Basel, Switzerland

    12). What is the Delhi National Memorial Cost?
    Answer:500 Cr

    12). According to the Census 2011, which state has the highest rural population in India?
    Answer:Uttar Pradesh

    13). Federal Reserve Bank is the Central Bank of which country?
    Answer:USA

    14). Who is the author of the book- “India the Future is Now”?
    Answer:Shashi Tharoor

    15). Indian Government and RBI has planned to control the inflation under 6% by which year ______
    Answer:2016

    16). DIGCI is the subsidiary of _______
    Answer:Reserve Bank o f India

    17). Which Bank has its headquarters at Kolkata?

    Answer:Bandhan Bank


     Remaining Questions will be updated within few seconds…

    / 5. Reviews