IBPS PO V Mains- GK Questions Asked in the Exam held on 31st October 2015 (First Shift)

    IBPS PO V Mains- GK Questions Asked in the Exam held on 31st October 2015 (First Shift)
    IBPS PO V Mains- GK Questions Asked in the Exam held on 31st October 2015 (First Shift):
    Dear Readers, IBPS PO V Mains Exam first shift was complete and the list of GK Questions asked in the examination was given here below. Candidates those who are about to attend the examination can have a look on it.

    1). What is the capital of Syria?
    Answer:Damascus

    2). What is the Currency of Egypt?
    Answer:Egyptian Pound

    3). Who has received the Rajiv Gandhi Khel Ratna Award from the President?
    Answer:Sania Mirza

    4). What is the name of the book which was written by Indian Social Activist and now a politicial, Arvind Kejiriwal?
    Answer:Swaraj

    5). Who is the winner of the Nobel Prize in Physics 2015?
    Answer:Takaaki Kajita and Arthur B. McDonald

    6). What is the name of the Scheme which was launched for the Education loan by the government?
    Answer: Vidya Lakshmi

    7). Headquarters of Indian Bank is located at _________?

    Answer:Chennai


    8). The Union Cabinet Minister has approved the launch of “Housing for All” by ________.
    Answer: 2022

    9). In which state Bandhan Bank has started its operations as a full-fledged with 200 branches.
    Answer:West Bengal

    10). Headquarters of International Bank for Reconstruction and Development (IBRD) is located at ________.

    Answer:Washington DC, USA


    11). RBI has approved how many applicants to set up payments banks under the Guidelines of Licensing of Payments Bank .

    Answer:11


    12). Good Governance Day is Observed on ______
    Answer:25th December

    13). Who is the author of the book- “” Dare to Do”?
    Answer:Kiran Bedi

    14). Shishu, Kishore and Tarun were comes under which of the following schemes?

    Answer:Mudra Bank Scheme


    15). Buxa National Park is located at _______
    Answer:West Bangal

    16). Name the Chairman and Managing Director of Bharatiya Mahila Bank, who has been appointed as the Managing Director and CEO of PNB?
    Answer:Usha Ananthasubramanian

    17). Which of the following is the Lok Sabha constituency of Sushma Swaraj in Indian general election 2014?
    Answer:Vidisha, Madhya Pradesh

    18). In Which state the first Solar Court has been inaugurated by the PM Narendra Modi?
    Answer:Jharkhand

    19). The Banking Ombudsman Scheme was introduced by ______
    Answer:RBI

    20). Frank Tyson, farmer ______ cricketer has passed away recently.

    Answer:England


    21). BBPS Stands for _______
    Answer:Bharat Bill Payment System

    22). As per 2011 Census, what is the India’s Literacy Rate?
    Answer:74.04%

    23). Sir C.V Raman, Rajagopalchari and ________ has honored with the Bharat Ratna Award in the year 1954.
    Answer:Dr. Radhakrishnan

    24). Reserve Bank of India has designated which of the following banks as Domestic Systemically Important Bank (D-SIBs)?

    Answer:State Bank of India and ICICI

     25). Mudra Bank is operating under the subsidiary of which of the following banks?
    Answer:SIDBI

    26). What is the Lock in Period of Kissan Vikas Patra?

    Answer:Min 2 years and 6 months

    Remaining Questions will be updates within few seconds….Refresh the page again 

    / 5. Reviews

    Online Mock Tests 2019: