IBPS RRB Clerk Model Question Paper with answer | Computer Knowledge Part-I

    IBPS RRB Clerk Model Question Paper with answer | Computer Knowledge Part-I:
    Model Computer knowledge Questions for IBPS RRB Officer Exam with answers. Candidates those who are preparing for Examination can use these questions.

    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
    1).A proxy server is used for which of the following?
    a)   To provide security against unauthorized users
    b)   To process client requests for web pages
    c)   To process client requests for database access
    d)   To provide TCP/IP
    e)   None of these
    2).A repair for a known software bug, usually available at no charge on the internet, is called as?
    a)   Version
    b)   Patch
    c)   Tutorials
    d)   FAQ
    e)   None of these
    3). A modem Performs?
    a)   Modulation
    b)   Demodulation
    c)   Data Compression
    d)   All of these
    e)   None of these
     4).Which access method is used for obtained a record from a cassette tape?
    a)   Direct
    b)   Sequential
    c)   Random
    d)   All of these
    e)   None of these
    5).A type of failure that occurs in an Oracle program when there is a logical failure in handling of a statement is called?
    a)   Instance failure
    b)   Media failure
    c)   Process failure
    d)   Statement failure
    e)   User error
    6).What is the size of a floppy?
    a)   3.5 inches
    b)   5.25 inches
    c)   8.0 inches
    d)   All the above
    e)   None of these
    7).What is the shortcut to format a number in date format?
    a)   Ctrl+Shift+@
    b)   Ctrl+Shift+#
    c)   Ctrl+Shift+%
    d)   Ctrl+Shift+$
    e)   Ctrl+Shift+*
    8).Among the following device which uses an embossed steel band to form the letters printed on the paper?
    a)   Laser Printer
    b)   Dot-matrix Printer
    c)   Daisy wheel Printer
    d)   Band Printer
    e)   Ink-jet Printer
    9).OR, XOR and AND are the functions of the?
    a)   Memory
    b)   CU
    c)   Register
    d)   ALU
    e)   Processor
    10).Internet provides?
    a)   Online communication
    b)   Software sharing
    c)   Customer support services
    d)   Online journals and magazine
    e)   All of the above
    Answers:
    1). a)   2). b)   3). d)   4). b)   5). d)   6). d)   7). b)   8). d)   9). d)   10). e)



    / 5. Reviews