IBPS RRB Clerk Model Question Paper with answer | General Awareness Part-I

    IBPS RRB Clerk Model Question Paper with answer | General Awareness Part-I:
    Model General Awareness Questions for IBPS RRB Clerk Exam-2014 with answers. Candidates those who are preparing for the Examination can use these questions.

    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
    1).Who is the author of the book” Urban Villager”?
    a)   Malvika Singh
    b)   Vandana Vasudevan
    c)   Pallavi Aiyur
    d)   Sidharth Bhatia
    e)   None of these
    2).According to the survey of Federation of Indian Chamber of Commerce and Industry (FICCI), India’s economy is likely to grow at what percent in 2014-15?
    a)   4%
    b)   4.5%
    c)   5%
    d)   5.5%
    e)   6%
    3).Who has won the men’s single title of the 2014 Miami Masters?
    a)   Stanislas Wawrinka
    b)   Juan Martin Del Potro
    c)   Novak Djokovic
    d)   Roger Federer
    e)   Rafeal Nadal
     4).Which among the following taglines is not associated with the SBI?
    a)   With you all the way
    b)   The name you can bank upon
    c)   A bank of the common man
    d)   The banker to every Indian
    e)   Pure banking, nothing else
    5).STCI Finance Limited was promoted in May 1994, by which of the following bodies?
    a)   IRDA
    b)   SEBI
    c)   RBI
    d)   IBA
    e)   None of these
    6).Comptroller and Auditor General (CAG) are empowered to audit which of the following companies as they held national wealth?
    a)   Telecommunication companies
    b)   Airlines
    c)   Infrastructure companies
    d)   Cement Companies
    e)   None of these
    7).Jens Stoltenberg was the new Secretary General of the 28-nation military alliance NATO, and he was the former premier of_________?
    a)   Belgium
    b)   Norway
    c)   Bulgaria
    d)   Croatia
    e)   Denmark
    8).Which of the following teams has won the 2014 Deodhar Trophy recently?
    a)   South Zone
    b)   West Zone
    c)   Central Zone
    d)   North Zone
    e)   None of these
    9).Which of the following bodies release Exchange Control Manual from time to time in the context of foreign exchange in India?
    a)   SEBI
    b)   CCI
    c)   FIPP
    d)   RBI
    e)   None of these
    10).When relatively high-cost debt is replaced with that of low-cost borrowing to take advantage of falling interest rate, it is called?
    a)   Debt replacement
    b)   Amortisation
    c)   Credit Management
    d)   Debt swap
    e)   None of these
    Answers:
    1). b)   2). d)   3). c)   4). b)   5). c)   6). a)   7). b)   8). b)   9). d)   10). d)


    / 5. Reviews