IBPS RRB Clerk Model Question Paper with answer | General Knowledge Part-II

    IBPS RRB Clerk Model Question Paper with answer | General Knowledge Part-II:
    Model General Knowledge Questions for IBPS RRB Officer Exam with answers. Candidates those who are preparing for Examination can use these questions.

    1).What is the India’s ranking in the “Women in Politics Map 2014” released in the Inter-Parliamentary Union (IPU) and UN Women recently?
    a)   24th
    b)   42nd
    c)   73rd
    d)   92nd
    e)   None of these
    2).Which of the following countries has been suspended from the powerful G8 group recently?
    a)   Italy
    b)   Germany
    c)   Russia
    d)   Canada
    e)   None of these
    3).Who is the winner of the inaugural Tata TI Prima Truck Racing Championship held at the Buddh International Circuit recently?
    a)   David Jenkins
    b)   Mathew Summerfield
    c)   Stuart Oliver
    d)   Matt Allison
    e)   None of these
     4).Which is NOT a part of the prudent guidelines issued by the RBI?
    a)   Loan recovery rules
    b)   Income recognition
    c)   Provisioning Requirements
    d)   Capital Adequacy
    e)   None of these
    5).DRT is associated with which of the context of the banking sectors?
    a)   Recurring deposits
    b)   Loan recovery
    c)   Deposit insurance
    d)   Demand and time liabilities of bank
    e)   None of these
    6).Soma Mondal was appointed recently as the new Director (commercial) of?
    a)   Bharat Electronics Limited
    b)   National Aluminium Company Limited
    c)   Rashtriya Ispat Nigam Limited
    d)   Shipping Corporation of India Limited
    e)   Oil India Limited
    7).The READ (Read-Engage-Achieve-Dream) initiative was launched by the agencies is India in?
    a)   Japan
    b)   Russia
    c)   UK
    d)   US
    e)   Malaysia
    8).Who is the winner of the 2014 edition of the Templeton Prize?
    a)   Jan Sokol
    b)   Dominik Duka
    c)   Tomas Halik
    d)   Miloslav Vik
    e)   None of these
    9).What is the type of bank the offers all kind of financial services to expand their business?
    a)   Narrow Banking
    b)   Social Banking
    c)   Universal Banking
    d)   Wholesale Banking
    e)   Retail Banking
    10).The issue of fresh securities by an unlisted company for the first time is called as?
    a)   Exchange Traded Fund
    b)   Initial Public Offering
    c)   Right issue
    d)   Follow-on Public Offering
    e)   None of these
    Answers:
    1). c)   2). c)   3). c)   4). a)   5). b)   6). b)   7). d)   8). c)   9). c)   10). b)



    Online Mock Tests 2019: