IBPS RRB Clerk Model Question Paper with answer | Quantitative Aptitude Part-I

IBPS RRB Clerk Model Question Paper with answer | Quantitative Aptitude Part-I:
Model Quantitative Aptitude Questions for IBPS RRB Officer Exam with answers. Candidates those who are preparing for Examination can use these questions.

Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
1).28% of 85 + 13.2=?
a)   35
b)   37
c)   39
d)   41
e)   None of these
2).84368+65466-72009-13964=?
a)   61481
b)   62921
c)   63861
d)   64241
e)   None of these
3).12% of 555+15% of 666=?
a)   166.5
b)   167.5
c)   168.5
d)   169.5
e)   None of these
 4).782÷1.7-372=?
a)   94
b)   88
c)   82
d)   76
e)   None of these
5).12% of 1225+2.4% of 975=?
a)   36.3
b)   37.4
c)   38.1
d)   39.2
e)   None of these
6). ?÷3.6=780
a)   2712
b)   2808
c)   2848
d)   2936
e)   None of these
7).(1.3×3.3×7.3)÷0.3=?
a)   102.81
b)   103.63
c)   104.39
d)   105.54
e)   None of these
8).164% of 735-18.4=?
a)   1173
b)   1181
c)   1187
d)   1193
e)   1197
9).A shopkeeper buys a cycle for Rs. 815 and he spends Rs. 145 on its repair. If he sells the cycle for Rs. 1296, then what is the percentage of profit?
a)   15%
b)   20%
c)   25%
d)   30%
e)   35%
10).A person purchased an item and sold it at a loss of 15%. Had he bought it for 25% less and sold it for Rs. 117 more, he would have earned a profit of 35%. What is the cost price of the item?
a)   Rs. 640
b)   Rs. 720
c)   Rs. 750
d)   Rs. 800
e)   Rs. 840
Answers:

1). b)   2). c)   3). a)   4). b)   5). c)   6). b)   7). c)   8). c)   9). e)   10). b)



/ 5. Reviews