IBPS RRB Officer Model Question Paper with answer | Computer Awareness Part-I

    IBPS RRB Officer Model Question Paper with answer | Computer Awareness Part-I:
    Model Computer Awareness Questions for IBPS RRB Officer Exam-2014 with answers. Candidates those who are preparing for IBPS RRB Officer Examination can use these questions.


    1).What is the addressing unit for memory in PC?
    a)   Bits
    b)   Nibble
    c)   Bytes
    d)    All of the above
    e)   None of these
    2).A byte consists of?
    a)   4 bits
    b)   6 bits
    c)   10 bits
    d)   8 bits
    e)   None of these
    3).In which layer does Flow Control takes place?
    a)   Physical Layer
    b)   Transport Layer
    c)   Application Layer
    d)   Network Layer
    e)   Data Link Layer
    4).Moving graphics in websites are called as?
    a)   Vectors
    b)   Animations
    c)   Morphs
    d)   Links
    e)   None of these
    5).The set of an instruction that tells the computer what to do is called as?
    a)   Programs
    b)   Database
    c)   Peripherals
    d)   Devices
    e)   None of these
    6).All of the following terms are associated with spreadsheet software except?
    a)   Formula
    b)   Cell
    c)   Virus Detection
    d)   Worksheet
    e)   None of these
    7).Which of the following is/are example(s) of upper layer technologies in the OSI model?
    a)   Ethernet
    b)   IP
    c)   TCP
    d)   HTTP,SSL and NFS
    e)   None of these
    8).C Language was developed for developing?
    a)   Unix Operating system
    b)   Windows NT
    c)   Windows ME
    d)   Linux Operating System
    e)   Mac OS X
    9).The most frequently used instructions of a computer program are likely to be fetched from?
    a)   Hard Disk
    b)   RAM
    c)   Cache Memory
    d)   Registers
    e)   None of these
    10).OSI model consists of _________number of layer?
    a)   Six
    b)   Seven
    c)   Eight
    d)   Nine
    e)   Ten
    Answers:
    1). c)   2). d)   3). e)   4). b)   5). a)   6). c)   7). d)   8). a)   9). c)   10). b)




    Online Mock Tests 2019: