IBPS RRB Officer Model Question Paper with answer | Computer Awareness Part-II

    IBPS RRB Officer Model Question Paper with answer | Computer Awareness Part-II:
    Model Computer Awareness Questions for IBPS RRB Officer Exam-2014 with answers. Candidates those who are preparing for IBPS RRB Officer Examination can use these questions.


    1).What is the blinking symbol on the computer called as?
    a)   Palm
    b)   Mouse
    c)   Hand
    d)    Logo
    e)   Cursor
    2).How does the speed was measured in second generation computers?
    a)   Micro seconds
    b)   Nano seconds
    c)   Milli seconds
    d)   Pico seconds
    e)   None of these
    3).Which key used to move the line at the top of the text?
    a)   Home
    b)   Page up
    c)   Tab
    d)   End
    e)   Enter
    4).Among the following layers, where does the translation from one character code to other occur?
    a)   Transport
    b)   Presentation
    c)   Physical
    d)   Application
    e)   Session
    5).The set of protocols and a layer is called?
    a)   Layered architecture
    b)   Layered network
    c)   Internet Work
    d)   Network Architecture
    e)   None of these
    6).What is the name of the device used to read information encoded into a small plastic card?
    a)   Punched card
    b)   Light pen
    c)   Badge reader
    d)   Magnetic disk
    e)   Magnetic tape
    7).Flash is a (n)?
    a)   Processor
    b)   EEPROM
    c)   Game
    d)   Hardware
    e)   None of these
    8).Maximum number of characters that can be typed in a single cell in Excel sheet?
    a)   32767
    b)   75565
    c)   65535
    d)   256
    e)   None of These
    9).The red wavy line in MS Word document indicates?
    a)   Grammar errors
    b)   Spelling errors
    c)   Address block
    d)   All the above
    e)   None of these
    10).The idea of machine-independence programming language, which led to the development of COBI, was popularized by?
    a)   Steve Jobs
    b)   Dennis Ritchie
    c)   Steve Hopper
    d)   Grace Hopper
    e)   None of these
    Answers:
    1). e)   2). a)   3). a)   4). b)   5). d)   6). c)   7). b)   8). c)   9). b)   10). d)



    IBPSGuide Recommends Affairs Cloud Current affairs PDF

    Free Online Mock Tests