IBPS RRB Officer Model Question Paper with answer | General Awareness Part- II

    IBPS RRB Officer Model Question Paper with answer | General Awareness Part- II:
    Model General Awareness Questions for IBPS RRB Officer Exam-2014 with answers. Candidates those who are preparing for IBPS RRB Officer Examination can use these questions.


    1).What is the Present Repo rate?
    a)   7 %
    b)   8 %
    c)   7.5 %
    d)    8.5%
    e)   None of these
    2).Janet Allen is the Chief of?
    a)   IFC
    b)   World Bank
    c)   Federal Reserve
    d)   IMF
    e)   ADB
    3).Which of the following pairs was not matching correctly among the newly appointed Governors by the government for the various states?
    a)   Padmanabha Acharya-Nagaland
    b)   Keshari Nath Tripathi-West Bengal
    c)   OP Kohli-Gujarat
    d)   Ram Naik-Uttar Pradesh
    e)   None of these
     4).Who is the winner of FIFA World Cup 2014?
    a)   South Korea
    b)   Brazil
    c)   Argentina
    d)   Germany
    e)   None of these
    5).The MP Bezbaruah committee submitted its report to the govt recently. This committee was set up to look into which of the following matters related to north Eastern region?
    a)   Measure to increase employment opportunities in the NE region.
    b)   Condition of medical facilities in the NE region.
    c)   Feasibility to link all the seven NE states through railways
    d)   Concerns of people from the NE region living in different parts of the country
    e)   None of these
    6).where was the head quarters of PNB located?
    a)   Chandigarh
    b)   Mumbai
    c)   New Delhi
    d)   Amritsar
    e)   None of these
    7).Nirmala Sitharaman was?
    a)   Minister of State for Finance and corporate affairs
    b)   Finance Secretary
    c)   Dy. Chairman, Planning Commission
    d)   Economic advisor to PM.
    e)   None of these
    8).According to the proposal of Union Budget 2014-15, which of the following is not correct?
    a)   Sanitation in every household by 2019.
    b)   Allocation of Rs. 500 cr for rural electrification
    c)   New scheme for skill development called ”Skill India” to be launched
    d)   Rs. 5000cr for rehabilitation of displaced Kashmir migrants.
    e)   None of these
    9).What is the name of the first indigenously built anti-submarine warship?
    a)   INS Tarkash
    b)   INS Kamorta
    c)   INS Varun
    d)   IND Marine
    e)   None of these
    10).As proposed in Union Budget 2014-15, AIIMS Institute will be started newly in which of the following states/regions?
    a)   U.P, A.P, Himachal Pradesh, Vidarbha
    b)   West Bengal, A.P, Vidarbha, Purvanchal
    c)   Arunachal Pradesh, A.P, Telangana, Vidarbha
    d)   Sikkim, A.P, Himachal Pradesh, Vidarbha
    e)   None of these
    Answers:
    1). b)   2). c)   3). e)   4). d)   5). d)   6). c)   7). a)   8). d)   9). b)   10). b)



    Online Mock Tests 2019: