IBPS-SO Marketing Officer-Professional Knowledge Questions

    IBPS-SO Marketing Officer-Professional Knowledge Questions
    IBPS-SO Marketing Officer-Professional Knowledge Questions Set-12:
    Dear Readers, Important Professional Knowledge Questions for IBPS Marketing Officer Exam was given here with answers. Aspirants those who are preparing for the examination can use this.

    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
    1).Characteristics of introduction stage of PLC is
    a)   Lower demand
    b)   Limited customer
    c)   Low growth rate in demand
    d)   All of the above
    e)   None of the above


    2).The goods which are used for their production are called
    a)   Durable goods
    b)   Market goods
    c)   Derived goods
    d)   Consumer goods
    e)   Capital goods


    3).The time importance of product life cycle includes
    a)   Help in promotional decision
    b)   Help in product control
    c)   Facilitates sales forecasting
    d)   All of the above
    e)   None of the above


    4).In introduction stage of ‘PLC’,
    a)   Advertisement is required
    b)   Sales promotion required
    c)   Research and development is required
    d)   Both ‘1’ and ‘2’
    e)   None of the above


    5).Which of the following is not the product line policy?
    a)   Contraction of product mix
    b)   Development of new uses for existing products
    c)   Alteration of existing products
    d)   Costing
    e)   None of the above


    6).‘PLC’ stands for
    a)   Product Life Cycle
    b)   Product Life Cost
    c)   Product Long Cost
    d)   rice Long Cost
    e)   None of the these


    7).Which of the following is the birth stage of product life cycle?
    a)   Research and development of price
    b)   Production development stage
    c)   Introduction stage
    d)   Production
    e)   All of the above


    8).In the case of such goods where consumer normally compares price, quality celivery, etc are called
    a)   Shopping goods
    b)   Speciality goods
    c)   Staple goods
    d)   Derived demands
    e)   Luxury goods


    9).Product planning means
    a)   The act of making out and supervising the search, screening, development and commercialization of new products
    b)   Innovation of company
    c)   Pricing
    d)   Selling
    e)   Marketing


    10).A fashion is always based on
    a)   Product or service pricing method
    b)   Some style
    c)   Cost
    d)   Brand
    e)   Sales


    Answer:
    1) d)  2) e)  3) d)  4) d)  5) d)  6) a)  7) b)  8) a)  9) a)  10) b)

    For More IBPS/SBI Marketing Officer Questions- Click Here

    / 5. Reviews