IBPS SO Marketing Officer-Professional Knowledge Questions

    IBPS-SO Marketing Officer-Professional Knowledge Questions for Set-8
    IBPS-SO Marketing Officer-Professional Knowledge Questions-Set-8:
    Dear Readers, Important Professional Knowledge Questions for IBPS Marketing Officer Exam was given here with answers. Aspirants those who are preparing for the examination can use this.

    Directions (Q. 1-10): Study the following information carefully and answer the questions given below:

    1).Which of the following is the element off marketing mix?
    a)   selling
    b)   costing
    c)   creating
    d)   product
    e)   All of these


    2).Capital goods market deals with
    a)   Non-durable goods
    b)   goods
    c)   products
    d)   durable goods
    e)   All of these


    3).Convenience goods are those which
    a)   Consumed easily
    b)   Distributed easily
    c)   Purchase frequently
    d)   All of the above
    e)   None of these


    4).Service market is related with
    a)   tangible
    b)   intangible
    c)   Both ‘1’ and ‘2’
    d)   All of these
    e)   None of these


    5).Personal selling is a part of
    a)   promotion
    b)   place
    c)   price
    d)   product
    e)   All of these


    6).Which of the following is intangible features of a product?
    a)   After sale services
    b)   Performance of product
    c)   Goodwill of product
    d)   All of the above
    e)   None of  the above


    7).First ‘P’ of 4Ps is
    a)   product
    b)   price
    c)   place
    d)   promotion
    e)   All of these


    8).Retailer is a sub-element of
    a)   place
    b)   product
    c)   price
    d)   promotion
    e)   All of these


    9).Distribution is also known as
    a)   product
    b)   place
    c)   promotion
    d)   All of these
    e)   None of these


    10).DSA of a bank is a sub-element of
    a)   Price mix
    b)   Distribution mix
    c)   Promotion mix
    d)   All of these
    e)   None of these


    Answers:                         
    1). d) 2). d) 3). c) 4). b) 5). a) 6). d) 7). a) 8). a) 9). b) 10). b)

    For More IBPS/SBI Marketing Officer Questions- Click Here

    / 5. Reviews

    Online Mock Tests 2019: