IBPS-SO Marketing Officer-Professional Knowledge Quiz

    IBPS-SO Marketing Officer-Professional Knowledge Questions-Set-10
    IBPS-SO Marketing Officer-Professional Knowledge Questions-Set-10:
    Dear Readers, Important Professional Knowledge Questions for IBPS Marketing Officer Exam was given here with answers. Aspirants those who are preparing for the examination can use this.

    1).Market segmentation is _________.
    a)   method
    b)   the strategy of dividing markets in order to conquer them
    c)   the allocation of product
    d)   the allocation of policy
    e)   the allocation of service


    2).Sub-market is known as ________.
    a)   Origin of market
    b)   Merging of market
    c)   Process
    d)   Market segment or market segmentation
    e)   Plan


    3).The basis for consumer market segmentation includes _________.
    a)   Age of consumer
    b)   Location of consumer
    c)   Income of consumer
    d)   Sex of consumer
    e)   All of the above


    4).Which is a benefit of market segmentation?
    a)   In allocation of marketing budget
    b)   In effective marketing programme
    c)   In meeting the competition effectively
    d)   All of the above
    e)   None of these


    5).Who is prospective customer?
    a)   Assets
    b)   Staff
    c)   Potential customer
    d)   Present customer and manager
    e)   All of the above


    6).The benefits of market segmentation includes _______.
    a)   To search attractive marketing options
    b)   To determine the product mix
    c)   To select the target market
    d)   All of the above
    e)   None of the above


    7).Target customer means _______.
    a)   Cost centre
    b)   Profit centre
    c)   New and present customer and staff
    d)   New customer
    e)   All of the above


    8).The objective of market segmentation includes _________.
    a)   To find out the new markets
    b)   To make real customers to the prospects customer of the company
    c)   To make customer-oriented to marketing activities of the firm 
    d)   All of the above
    e)   None of these


    9).Who may be prospects for a bank?
    a)   Student
    b)   Manager of other bank
    c)   Administrator of government department
    d)   All of the above
    e)   None of these


    10).Occupation involves _________.
    a)   Administrator
    b)   Trader
    c)   Chartered accountant
    d)   All of these
    e)   None of these


    Answers:                         
    1). b) 2). d) 3). e) 4). d) 5). c) 6). d) 7). d) 8). d) 9). d) 10). d)

    For More IBPS/SBI Marketing Officer Questions- Click Here
    Online Mock Tests 2019: