IBPS-SO Marketing Officer-Professional Knowledge Quiz

    IBPS-SO Marketing Officer-Professional Knowledge Questions-Set-9
    IBPS-SO Marketing Officer-Professional Knowledge Questions-Set-9:
    Dear Readers, Important Professional Knowledge Questions for IBPS Marketing Officer Exam was given here with answers. Aspirants those who are preparing for the examination can use this.

    1). Which of the following statements best describes the concept of involvement in the context of buyer behavior?
    a)   The length of time involved in the buying process
    b)   The potential impact of a product in a individual’s self-identity
    c)   The number of people involved in the decision-making unit
    d)   The complexity of an order
    e)   All of the above


    2). A prospect means _____.
    a)   Any customer who walks into the bank
    b)   An employee of the bank
    c)   A customer who is likely to be interested in bank’s product or service
    d)   A depositor of the bank
    e)   A borrower of the bank


    3). Needs differ from wants because _______.
    a)   Wants are socialized manifestation of underlying needs
    b)   Needs and historical wants are about the future
    c)   Needs and wants are exactly the same
    d)   All of the above
    e)   None of these


    4). Buying decision generally follow a pattern of overlapping stages. Which of the following best describes the typical stages of the buying process?
    a)   Need recognitionà information searchà evaluationà decisionà post purchase evaluation
    b)   Need recognitionà evaluationà information searchà decisionà post purchase evaluation
    c)   Information searchà Need recognitionà evaluationà decisionà post purchase evaluation
    d)   All of the above
    e)   None of these


    5). Target group means _______.
    a)   All employees
    b)   Short-listed group
    c)   All the marketing staff
    d)   Sales representatives
    e)   Group of people likely to buy the identified product


    6). Which of the following is the type of consumer?
    a)   Active personal consumer
    b)   Personal consumer
    c)   Risk taker
    d)   All of the above
    e)   None of these


    7). Which of the following is not associated with a role in a buying decision-making unit?
    a)   Supplier
    b)   Gatekeeper
    c)   Decision-maker
    d)   Buyer
    e)   None of these


    8). Which of the following is buying motives?
    a)   Rest and recreation
    b)   Sociability and Striving
    c)   Pride
    d)   All of these
    e)   None of these


    9).Which is psychological buying motives?
    a)   Sleeping
    b)   Hunger
    c)   Thirst
    d)   Rest and recreation
    e)   All of these


    10). In India, who plays a vital role in buying decision?
    a)   Man with their friends
    b)   Man with their boss
    c)   Staff
    d)   Women
    e)   None of these

    Answers:                         
    1). a) 2). c) 3). a) 4). a) 5). e) 6). b) 7). b) 8). d) 9). b) 10). d)

    For More IBPS/SBI Marketing Officer Questions- Click Here

    Online Mock Tests 2019: