Important Banking Awareness Questions for Upcoming Exams 2017

Important Banking Awareness Questions for Upcoming Exams 2017
Important Banking Awareness Questions for Upcoming Exams 2017 Set-169:

Dear Readers, The List of important Banking Awareness Quiz for upcoming exams was given here. Candidates those who are preparing for the exams can use this.

https://www.youtube.com/channel/UC-2Ga6vFz3l4Q-O0jFVnIIg

1). Who is the MD and CEO of Syndicate Bank?
a)  Rakesh Sethi
b)  Arun Shrivastava
c)  Melwyn Oswald Rego
d)  Mahesh Kumar Jain
e)  None of these


2). Which of the following negotiable instruments can be crossed to the banks?
a)  Bills of Exchange
b)  Cheques
c)  Drafts
d)  None of these
e)  All of these


3). What is the tagline of Yes Bank?
a)  Experience our expertise
b)  We make money simple
c)  We understand your world
d)  Support all the way
e)  None of these


4). The customers will be issued _______ on the date of issuance of the SGB.
a)  Certificate of Deposit
b)  Commercial Paper
c)  Certificate of Holding
d)  All of these
e)  None of these


5). Sovereign Gold Bond(SGB) will be tradable on ______
a)  SEBI
b)  RBI
c)  NABARD
d)  Stock Exchange
e)  None of these


6). Interest will be credited _______ to the bank account of the investor of Sovereign Gold Bond. 
a)  Semi-monthly
b)  Semi-annually
c)  Quarterly
d)  All of these
e)  None of these


7). MUDRA Bank as a wholly owned subsidiary of which institutions?
a)  Non-Banking Financial Companies (NBFCs)
b)  Commercial Banks
c)  Micro Finance Institutions (MFIs)
d)  Small Industries Development Bank of India (SIDBI)
e)  None of the above


8). Authorized Dealers for foreign exchange transactions are appointed by:
a)  Reserve Bank of India
b)  Government of India
c)  Individual Banks
d)  FEDAI
e)  None of the above


9). Asset Reconstruction Company is associated with……….?
a)  DICGC
b)  ECGC
c)  NPA
d)  SEBI
e)  None of the above


10). “Crossing” applies to:
a)  Cheques
b)  Bills of exchange
c)  Promissory Notes
d)  Hundis
e)  None of these


Answer Key:

1).b   2).a   3).a   4).c    5).d    6).b    7).d    8).a    9).c    10).a


For More Banking Awareness Questions- Click  
Online Mock Tests 2019: